Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Tipuri de instalatii de incalzire

Planificati sa realizati un proiect imobiliar in perioada urmatoare? Va doriti ca toate detaliile legate de viitoarea constructie sa fie asa cum va asteptati? Atunci este important sa stiti ca indiferent de tipul de imobil pe care il detineti, fie el casa, apartament ori cladire de birouri, este esential sa achizionati instalatia termica adecvata.

Pentru inceput, este necesar sa mentionam faptul ca exista diverse tipuri de instalatii de incalzire. Prin urmare, dumneavoastra puteti alege intre clasica incalzire termica prin intermediul centralei ori puteti opta pentru instalatiile prin pardoseala, prin semineu/soba sau prin panourile radiante. De aceea, va invitam sa aflati care sunt elementele ce trebuie avute in vedere pentru a va asigura ca luati cea mai buna decizie.

Cum decidem optiunile pentru instalatii de incalzire?

#1. Tipul cladirii

Principalele caracteristici ale imobilului in cauza, precum si utilitatea finala a acestuia sunt definitorii. Astfel ca trebuie sa luati in considerare dimensiunile cladirii, numarul de camere/birouri si de etaje, dar si numarul de persoane care urmeza sa foloseasca constructia folosita.

In consecinta, luand in considerare factorii mentionati, dumneavoastra va puteti asigura ca veti avea parte de confortul termic mult dorit.

#2. Puterea termica

Oricare ar fi tipul de instalatie termica pe care va ganditi sa-l cumparati, va sfatuim sa acordati o atentie sporita necesarului de incalzire. Acesta se poate afla prin intermediul unui calcul laborios pe care un specialist il poate realiza astfel incat sa va asigurati ca veti dispune de necesarul termic pentru toti utilizatorii imobilului si un raport calitate – pret adecvat.

#3. Tipul instalatiei termice si al combustibilului

In functie de beneficiarii directi ai proiectului si de dorintele dumneavoastra, este esential sa stiti ca instalatiile termice sunt impartite in trei mari categorii: centrale termice, instalatii prin pardoseala sau semineu ori soba si panourile radiante.

De asemenea, combustibilul pe baza caruia functioneaza instalatia este in egala masura important, intrucat contribuie la o factura termica mai ridicata sau mai scazuta.Totodata, locatia geografica este in egala masura cruciala, intrucat sunt zone in care anumite instalatii nu pot fi utilizate din cauza lipsei acelei retele in respectiva arie.

Luand in considerare agentul termic folosit, aveti de ales intre centrale termice pe gaz, centrale termice care folosesc combustibil solid precum lemne, paleti sau carbune, instalatii cu sau fara gazeificare, instalatii pe gaz petrolier lichefiat sau centrale electrice.

Optiuni instalatii de incalzire

#4. Evacuarea gazelor

Modalitatea in care gazele sunt eliminate este un alt factor esential ce trebuie luat in calcul. Prin urmare, ai de ales intre centrale termice cu tiraj normal sau cu tiraj fortat.

In cazul instalatiilor cu tiraj normal, trebuie avut in vedere spatiul disponibil pentru montarea acesteia, deoarece nu este indicata pentru apartamente. Datorita faptului ca din cauza lipsei de spatiu se poate obtura cosul, acumulandu-se monoxid de carbon, indicat este ca montarea sa fie facuta in locuri precum casa scarii, pivnita ori holul unei case.

In ceea ce priveste centrala cu tiraj fortat, ea dispune de un mecanism care permite preluarea aerului necesar arderii combustibilului din exteriorul incaperii. In consecinta, ea poate fi montata si in spatii mici si inchise precum debaraua sau balconul.

#5. Bugetul

Resursele financiare de care dispuneti sunt de asemenea importante avand in vedere ca pe piata exista o gama larga de instalatii termice. Fiecare model are numeroase caracteristici, iar unele dintre ele pot fi in avantajul dumneavoastra, iar altele nu. Astfel ca este esential sa va asigurati ca indiferent de tipul instalatiei de incalzire pe care il achizionati, raportul calitate – pret este favorabil.

Asadar, daca sunteti in situatia de a decide ce tipuri de instalatii de incalzire sa utilizati, specialistii de la Proiect Arges sunt pregatiti sa va ajute sa alegeti modelele de instalatii termice potrivite!