Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

  • en

Constructia unei case incepe cu fundatia si se finalizeaza cu acoperisul. Asa cum este normal, atunci cand realizati proiectul unei case impreuna cu un arhitect sau un proiectant, atentia dumneavoastra este directionata inspre materialele de constructie, design-ul imobilului si spatiul inconjurator. Cu toate acestea, calitatea acoperisului este un subiect pe care nu trebuie sa intarziati sa il discutati cu acestia.

Tipurile de tigla pentru acoperis disponibile pe piata sunt diverse. La o prima vedere, toate par sa fie potrivite nevoilor dumneavoastra. Diferenta de pret este uneori semnificativa, motiv pentru care cei mai multi detinatori de case tind sa aleaga variante ieftine. In ciuda opiniei generale, diferite tipuri de tigla ofera mai multe sau mai putine avantaje. Printre cele mai importante se numara aspectul, aerisirea locuintei, rezistenta si durabilitatea.

Va doriti sa alegeti cel mai potrivit tip de tigla pentru nevoile dumneavoastra? Atunci trebuie sa stiti care sunt principalele tipuri de tigla pentru acoperis si care sunt beneficiile pe care le ofera. Oricare din tipurile de tigla de mai jos sunt potrivite pentru toate tipurile de case, indiferent daca sunt case pe structura de lemn sau metal.

Tipuri de tigla pentru acoperis

Tigla metalica

Tigla metalica se afla printre tipurile moderne de tigla pentru acoperis ale zilelor noastre. Aceasta este potrivita pentru imobilele multifunctionale si are o rezistenta greu de depasit. Principalul avantaj al acesteia este greutatea foarte scazuta, usurinta cu care poate fi montata si rezistenta. In general, tigla metalica este fabricata din otel zincat si este imbracata intr-un sistem multi-strat care nu permite decolorarea.

Tigla ceramica

Acest tip de tigla pentru acoperis este unul dintre cele mai populare, atat datorita costurilor mici, cat si datorita puterii de izolare. Fiind reallizata din argila si apa, are o durata de viata de peste un secol si o rezistenta buna la temperaturi extreme. Cu toate acestea, este mai dificil de montat decat tigla metalica si nu este la fel de flexibila. Tigla ceramica poate fi trasa sau presata, cu suprafata natur, vopsita sau glazurata. Este foarte importanta protejarea acesteia in timpul transportului, intrucat se poate sparge usor in lipsa unor masurilor de siguranta bine puse la punct.

Tigla din beton

Tigla din beton, este, de asemenea, foarte populara in randul proprietarilor care isi doresc o casa cu un aspect natural, modern. Este realizata din apa, nisip si ciment, iar principalele avantaje ale acesteia sunt durata mare de viata, rezistenta la acizi si la temperaturi foarte ridicate. Betonul ofera impermeabilitatea necesara zonelor cu fenomene climatice imprevizibile, are o culoare omogena, insa greutatea sa este ridicata.

Alegerea celui mai bun tip de tigla pentru acoperis depinde de preferintele dumneavoastra, de conditiile climatice din zona constructiei, dar si de standardele estetice pe care le stabiliti impreuna cu arhitectul sau designerul. Indiferent de tipul ales, siguranta si rezistenta sunt cele mai importante elemente pe care trebuie sa le luati in considerare.