Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

termoizolatii materiale naturale autohtone

Auziti din ce in ce mai des si mai mult despre materiale de construcţie ecologice sau despre surse de energie regenerabila. Resursele folosite pana acum in constructii sau in producerea de energie s-au diminuat considerabil de-a lungul timpului din cauza folosirii lor extensive.

Din acest motiv, de data aceasta va propunem cateva materiale naturale autohtone folosite in termoizolarea constructiilor de case. Acestea au marele avantaj de a fi mai ieftine decat cele importate, materia prima gasindu-se la noi in tara.

Stuful, ideal si pentru izolarea peretilor, dar si a acoperisului

termoizolatii materiale naturale autohtone 1

Este un material usor si stabil. Firele de stuf asigura o circulatie mai buna a aerului decat un material de izolare sintetic. Izolarea termica si fonica se dovedeste a fi mai buna decat cu deja clasicul polistiren expandat. Poate fi folosit in constructia de acoperisuri, garduri sau ca material izolator in constructia tavanelor si peretilor cladirilor. Mai este folosit si de localnici ca biomasa, fiind o buna sursa de energie naturala.

Perlitul, o roca vulcanica pentru termoizolarea podelelor

termoizolatii materiale naturale autohtone 2

Roca perlitica, care are origini vulcanice, este un minereu insuficient exploatat in tara noastra. Perlitul nu polueaza atmosfera cu emisii de compusi toxici periculosi. De asemenea, perlitul nu polueaza nici apa, nici pamantul. La noi in tara  perlitul este obtinut si expandat la Mediesu Aurit cu diferite granulatii. Prin incalzire (850-11100 C) expandeaza,  marindu-si de 10-20 ori volumul, generand un material usor si incombustibil.

Are o greutate mica, usor de manevrat si un bun izolator termic, acustic si ignifug. Datorita acestor caracteristici, perlitul poate fi folosit impreuna cu alte materiale termoizolatoare si pentru finisari, cum ar fi tencuiala, mortare care sunt gandite cu rol ignifug, placi pentru plafoane, placaje exterioare. Cel mai mult este folosit in termoizolarea podelelor.

Lana de oaie, cel mai eficient material termoizolator oferit de natura

termoizolatii materiale naturale autohtone 3

Pentru cei care folosesc de multa vreme lana de oaie pentru a se incalzi, nu e niciun mister faptul ca aceasta este foarte calduroasa. Indicele termic este mai bun decat in cazul fibrei de sticla. Pe deasupra, este printre putinele materiale care tin de cald chiar daca se uda.

Din 2003, Uniunea Europeana recunoaste lana de oaie ca material de constructii si tratata cu solutii, devine si ignifuga si rezistenta la carii si molii. Pentru ca functioneaza ca orice obiect de imbracaminte din lana, va regla temperatura din interiorul casei, scazand costurile intretinerii. De asemenea, daca va stiti cu alergii sau avand afectiuni ale plamanilor, lana este recomandata pentru ca este un produs 100% natural.

Pluta

termoizolatii materiale naturale autohtone 4

Izolatia din pluta este fabricata din coaja de pluta. Ea este recoltata de la copaci dupa aproximativ 25 de ani. Granulele de pluta sunt expandate si lasate sa se formeze in blocuri, utilizand rasina lor naturala, printr-un proces cu temperatura si presiune inalta.

Este impermeabila si rezista bine la compresie. Este o sursa regenerabila si rezista bine in fata rozatoarelor, in cazul in care ati putea avea problem cu ele. Praful de pluta ar putea cauza problem respiratorii daca este inhalat.

Data viitoare cand va ganditi sa va izolati casa in constructie, poate veti folosi unul din aceste materiale sau altele.