Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

vanzare teren

In fiecare zi observam cum apar santiere noi sau cartiere intregi cu blocuri construite de la zero, asadar putem intui cu usurinta faptul ca terenurile se cumpara in mare parte pentru dezvoltarea proiectelor imobiliare.

Statisticile arata ca peste 85% din terenurile cumparate au ca scop constructia de astfel de proiecte de tip rezidential. Conform analizei realizate de Wizmo.ro dar si potrivit lui Sorin Todorut, reprezentant RE/MAX Grup de Lux, in proportie de 70% dintre cei care achizitioneaza terenurile pentru acest motiv se regasesc dezvoltatorii imobiliari

Acestia sunt investitorii care raspund cererii mari de pe piata pentru astfel de constructii. In acelasi timp, tot dezvoltatorii imobiliari sunt cei care mizeaza pe amortizarea investitiei in timp prin inchirierea spatiilor, daca achizitioneaza terenuri pentru activarea in domeniul comercial sau industrial.

Referitor la dezvoltatori, Sorin Todorut a declarat urmatoarele: „Fie ca discutam despre investitii mici, precum case sau imobile cu doua unitati locative, fie ca vorbim despre ansambluri rezidentiale cu zeci sau sute de apartamente, sectorul rezidential genereaza un profit substantial in termen relativ scurt, prin vanzarea imobilelor construite. Bineinteles, acest fapt a determinat o tendinta de crestere rapida a numarului de cereri de terenuri din partea dezvoltatorilor imobiliari”.

case tip duplex

In cazul in care aveti in plan sa vindeti sau sa cumparati un teren in viitorul apropiat, aflati in continuare la ce timpi de vanzare sa va asteptati.

Timp de vanzare teren

Timpul de vanzare a unui teren este influentat in mod direct de mai multi factori, printre care: marime, zona de amplasament sau etapa urbanistica in care acesta se afla. Pornind de la 3 situatii mai raspandite, estimarile referitoare la durata de tranzactionare arata in felul urmator:

  • 3 – 6 saptamani pentru terenurile mici si cu urbanizarea finalizata;
  • 3 – 12 luni pentru terenurile in care investitiile vor fi insemnate sau analiza acestora necesita mai mult timp;
  • 6 – 18 luni pentru terenurile fara plan urbanistic.

Aceste intervale sunt doar orientative si difera in functie de caz.

Pe langa dezvoltatori, terenurile sunt o varianta buna de investitie si pentru cei care doresc sa puna in aplicare proiectul de casa la care viseaza. Numarul acestui tip de clienti a inceput sa ia amploare si tot mai multi oameni cauta informatii referitoare la ce trebuie sa stie atunci cand vor sa-si ridice casa mult dorita pe un teren gol.

Potrivit lui Marteen Deboo, CEO Wizmo.ro: „Tranzactiile de terenuri sunt la mare cautare in toate zonele de interes din tara, iar in 2017 s-a inregistrat o crestere considerabila pe acest segment. Printre motivele care au determinat aceasta evolutie se numara contextul general de dinamica al pietei, cresterea preturilor/mp, precum si PUZ-urile care s-au finalizat in ultimii doi ani. Totodata, tendinta a fost sustinuta si de cresterea numarului de investitori pe segmentul imobiliar”.

Fie ca un teren urmeaza sa fie achizitionat de catre cei care doresc sa-si ridice o casa sau de catre dezvoltatorii imobiliari care vor investi mai mult, acesta creeaza aceleasi preocupari venite din partea cumparatorului si anume: situatia juridica si urbanistica a terenului sau randamentul investitiei.