Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Tavane false

Pentru a da un strop de culoare incaperii dumneavoastra, tavanele false va pot ajuta in această privinta. Prin urmare, camera va fi spatioasa, luminoasa si va avea un aspect diferit. Ele sunt dorite datorita faptului ca sunt accesibile si au costuri reduse spre deosebire de cele traditionale.

Cu ajutorul acestor tavane, incaperile au un design mai rafinat, dar in acelasi timp si modern. De cele mai multe ori, sunt folosite pentru decor. Constructia acestora este accesibila, fiind realizata din gips carton, spre deosebire de tavanele obisnuite a caror constructie pune in prim plan panourile din lemn.

Ce trebuie sa stiti despre tavanele false?

Aspectul tavanelor false este dat de grinzile intersectate. Forma casetelor acestora poate fi rotunda, dreptunghiulara sau chiar patrata. Tavanul fals poate fi folosit doar in cazul in care dimensiunea incaperii este mai mare de 2,5 metri.

Tavanele false sunt cunoscute si sub numele de plafoane care difera de cele standard, deoarece sunt mai aproape de sol. Structura plafonului este realizata din fire metalice elastice.

Plafoanele suspendate sunt usor de indepartat in acelasi mod in care au fost montate. In ciuda tuturor avantajelor, aceste tavane trebuie inlocuite la cativa ani, deoarece nu sunt la fel de rezistente precum cele montate traditional.

De ce sa alegeti un tavan fals?

Desi tavanele false casetate ofera un nou design spatiului dumneavoastra, ele indeplinesc o serie de calitati. Formele volumetrice de suprapunere vor elimina din raza vizuala cele mai importante neajunsuri ale suprafetei de baza. Vor fi ascunse crapaturile de pe placa de baza si diferentele de inaltime. Firele si tevile vor fi greu vizibile in cavitatile formate de carcase.

In cele mai multe cazuri, nu a fost prezent mucegaiul, fiind destul de igienice si sanatoase datorita faptului ca se pot curata usor cu o carpa moale si umezita. Tavanele false casetate regleaza umiditatea atmosferica in incaperile in care sunt montate si au o rezistenta puternica impotriva incendiului.

Dupa plasarea tavanelor false, sunetele din spatiul dumneavoastra se vor reduce, iar izolarea fonica va avea un nivel mai ridicat. Aceasta va fi o noua forma care va opri risipirea undelor sonore.

Instalarea unui plafon

Asamblarea tavanelor false casetate se realizeaza in acelasi mod cu celelalte tipuri de tavane false. Diferenta dintre ele este ca placile stratului de acoperire  nu sunt plate, ci casete mari.

Aceasta este o schema aproximativa a montarii unor plafoane, dar procesul se poate schimba in functie de detaliile si materialele folosite.

In prima faza se va realiza curatarea suprafetei si tratarea acesteia impotriva mucegaiului si a ciupercilor. Ulterior, se asambleaza cadrul din rafturi din lemn pentru structuri din gips carton, iar in ultima etapa este montata instalatia de iluminat si piesele decorative.

S-ar potrivi un tavan fals si in spatiul dumneavoastra?

Sursa articol aici