Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Statistica cladire rezidentiala

Este binecunoscut faptul ca fiecare proces de demarare al unei constructii in Romania, indiferent de utilitatea ei, necesita o serie de documente astfel incat sa fiti avizat pentru realizarea imobilul mult visat. Conform unui studiu recent efectuat de Institutul National de Statistica (INS) se observa o scadere cu 4,2% in luna octombrie 2017 a numarului de autorizatii de constructie pentru cladirile rezidentiale comparitiv cu luna septembrie a aceluiasi an.

De asemenea, in comparatie cu luna octombrie 2016, in aceeasi luna a anului curent se inregistreaza o crestere de 13,1%, insumand un total de 3.861 de autorizatii eliberate. Dintre acestea, 61,4% dintre avize au fost acordate pentru constructiile rezidentiale din zonele rurale.

O comparatie a primelor zece luni din 2017 cu perioada corespunzatoare a anului trecut indica o crestere in valoare de 6,1% avand in vedere totalul de 35.496 documente eliberate. Acest fapt demonstreaza ca exista o cerere ridicata pe piata, precum si dezvoltatori sau investitori ce detin resursele necesare pentu demararea si finalizarea constructiilor rezidentiale.

Din punct de vedere al distributiei regionale, in zonele de dezvoltare Vest, Bucuresti – Ilfov si Centru, in luna septembrie 2017 s-au inregistrat cresteri semnificative ale autorizatiilor cu un numar de 131, 120, respectiv 8 avize. In egala masura, tot in prima luna a toamnei s-a observat si o scadere a numarului de autorizatii in anumite zone dupa cum urmeaza: Nord – Est: -164, Nord – Vest: -116, Sud – Muntenia: -59, Sud – Vest Oltenia: -57, Sud – Est: -32.

In ceea ce priveste luna octombrie a anului curent comparativ cu aceeasi perioada din 2016, numarul autorizatiilor de constructie pentru imobilele rezidentiale a crescut in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Vest: +209, Centru : +94, Sud ‐ Muntenia: +75, Nord ‐ Est: +63, Sud ‐ Vest Oltenia: +47, Nord ‐ Vest: +36 si Sud – Est: +6. Singura scadere inregistrata este in zona de dezvoltare Bucuresti – Ilfov cu -84 de avize.

Totodata, studiul prezinta si situatia pe regiuni de dezvoltare din primele zece luni ale anului 2017 raportata la aceeasi perioada a anului precedent. Prin urmare, se identifica o crestere a numarului de autorizatii de constructie in aproape toate regiunile de dezvoltare, exceptie fiind zona Nord – Vest: -234 avize. Cresterile inregistrate se reflecta in regiunile Nord – Est: +817 autorizatii, Centru: +376, Bucuresti – Ilfov: +356, Vest: +244, Sud – Est: +202, Sud – Vest Oltenia: +199 si Sud – Muntenia: +74.  

Luand in considerare faptul ca imobilele rezidentiale si nu numai necesita o serie de documente care sa permita realizarea acestora in termeni legali, este indicat sa apelati la ajutorul specialistilor pentru a evita omiterea unor aspecte esentiale. Expertii nostri sunt pregatiti sa va ofere in orice moment suportul necesar pentru a va asigura ca procesul de intocmire dosar pentru autorizare cuprinde toate actele impuse de legea in vigoare.

Sursa articolului aici