Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

soare si casa

Indiferent de spatiul in care locuiti, soarele face parte din peisaj. Langa Ecuator, oamenii cauta umbra, in timp ce la Poli, situatia este inversa. Soarele ofera mai mult decat lumina. Acesta creeaza caldura in case, cel putin in timpul iernilor.

Stiati ca soarele degradeaza materialele de constructie? De exemplu, lemnul netratat se descompune, se innegreste sau albeste; plasticul se inmoaie si devine fragil; sindrele acoperisurilor se incovoaie iar acoperisul casei este astfel afectat.

Pe scurt, daca designul casei dumneavoastra ignora soarele, aveti de pierdut. Aflati in continuare ce se poate intampla si de ce este important sa luati in calcul pozitia casei fata de directia soarelui, inainte de constructia sau reconstructia acesteia.

Cum afecteaza directia soarelui calitatea unei case

Cele mai multe proiecte generale de casa nu iau in considerare traiectoria soarelui atunci cand se incepe santierul lucrarii de constructie. Atentia indreptata catre soare, la proiectarea unei case poate reprezenta un moft al clientului sau o abatere de la proiectul sablon.

Fatada unei case se degradeaza mult mai repede si necesita o intretinere riguroasa daca soarele bate in exces pe suprafata acesteia. Totodata zugravitul peretilor devine o activitate pe care va trebui sa o realizati frecvent, daca soarele are contact indelungat cu zonele vopsite ale casei.
Culorile sunt afectate de soare si pentru toate suprafetele de plastic. Lemnul crud, indiferent ca este utilizat la acoperis sau laterale, in timp se decoloreaza si poate ajunge pana la descompunere efectiva. Afectat de caldura este si aluminiul.

soare si casa

Orice suprafata poate fi vopsita si revopsita insa cea mai buna metoda de a proteja exteriorul casei de soare este ridicarea unei console de umbrire, a unui acoperis prelungit sau plantarea unor copaci cat mai aproape de casa. Aflati in continuare cum poate afecta soarele reflectat pe casa modul de viata al fiecaruia dintre noi.

Efectele produse de reflexia soarelui pe casa

Modul in care ne protejam casa de soare sau lasam soarele sa o incalzeasca impacteaza in mod direct traiul nostru si placerea pe care o simtim cand suntem acasa.

Cand va bate soarele in geam la primele ore ale diminetii va treziti mai repede, nu-i asa? Bineinteles ca draperiile sau jaluzelele pot salva situatia insa acest aspect poate fi luat in calcul inca din faza de proiectare a noii locuinte. Iluminarea prea puternica a camerelor casei la inceputul zilei, cand soarele este inca jos, afecteaza durata somnului.

Totodata, uitatul la televizor sau lucrul in fata ecranului de acasa, sunt afectate de razele soarelui. Este indicat ca televizoul sa nu fie montat in camera in care dormiti.

Covoarele sau alte tesaturi decorative din interior sunt afectate de lumina soarelui. In acelasi timp, geamurile capata un aspect mai putin calitativ in cazul in care soarele bate pe ele mare parte din zi.

Adaugarea stalpilor de sustinere a acoperisului prelungit inca din faza de constructie va va salva de cheltuieli ulterioare. In acest mod nu veti simti nici disconfortul creat de soarele mult prea prezent in casa dumneavoastra.

soare si casa

Soarele reprezinta o constanta universala cand vine vorba de caracteristicile proiectului pentru o noua casa. Arhitectii pot contribui semnificativ la reducerea costurilor pentru clienti daca efectueaza calculele complete si corecte cu privire la pozitia soarelui fata de noua constructie.

Noi va dorim sa aveti parte de un proiect destept care sa fie conceput cu soarele in avantajul dumneavoastra!

Sursa articol https://www.houzz.com/ideabooks/8646137/list/what-you-must-know-about-the-sun-and-your-home