Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Sisteme sanitare de interior si exterior

Intr-un articol anterior vorbeam despre modul in care va puteti alege tipurile de instalatii de incalzire potrivite. In afara de asigurarea unui climat termic adecvat proiectului dumneavoastra, indiferent de natura acestuia, trebuie sa aveti in vedere si selectarea unor sisteme sanitare de interior si exterior adecvate.

In consecinta, conductele, tevile, circuitele de apa si modalitatile de canalizare sunt esentiale pentru satisfacerea nevoilor dumneavoastra si deservirea scopului imobilului in cauza. De aceea, este important sa cunoasteti criteriile pe baza carora se realizeaza achizitionarea acestora, precum si sa tineti cont de sfatul specialistilor cu care colaborati.

5 Criterii de selectie a tipurilor de sisteme sanitare de interior si exterior

#1. Bugetul

De cele mai multe ori, resursele financiare sunt cruciale in luarea deciziilor legate de modul de realizare al proiectului dumneavoastra. Indiferent de dimensiunile acestuia, banii de care dispuneti vor influenta in mod inevitabil si modelele de sisteme sanitare ce vor fi incluse.

Din fericire, exista o varietate de optiuni existente pe piata, astfel ca veti putea alege cu usurinta instalatiile potivite pentru dumneavoastra.

#2. Dimensiunea

Asemeni oricarui tip de instalatie, si in cazul instalatiilor sanitare trebuie luata in calcul intinderea pe care urmeaza sa fie amplasat sistemul. In consecinta, numarul de persoane care utilizeaza instalatia, suprafata imobilului si debitul de apa calda, rece si menajera sunt si ele cruciale.

#3. Materialul

Indiferent ca preferati tevile si conductele din plastic, cele multistrat, din poliproprilena, din otel, din cupru sau cele fabricate din fonta cu adaos de magneziu, exista cateva caracateristici importante ce trebuie respectate. Prin urmare, este indicat ca tipul de material pe care il alegeti sa nu aiba in componenta elemente care pot modifica proprietatile chimice ale apei potabile.

De asemenea, ele trebuie sa fie rezistente la coroziune, apa dura si calcar astfel incat sa nu cedeze presiunii din instalatie si sa poata fi folosite pe termen lung.

#4. Proprietatile sistemului sanitar

Caracteristicile specifice fiecarui sistem de instalatie sanitara trebuie sa respecte anumite aspecte. Astfel ca nivelul ridicat de duritate si elasticitate contribuie la o rezistenta crescuta la socuri, respectiv la dilatarile termice ce pot avea loc.

In egala masura, este indicat ca rigiditatea interioara a tevilor si conductelor sa fie scazuta pentru a nu impiedica scurgerea eficienta a lichidelor.

#5. Sfatul specialistului

Expertiza inginerului care proiecteaza sistemul sanitar al imobilului si indicatiile tehnice ale constructorului sunt cruciale pentru stabilirea celor mai eficente tipuri de instalatii. Sfaturile lor va vor ajuta sa achizitionati cele mai bune sisteme conform dorintelor dumneavoastra si care sa respecte in acelasi timp raportul calitate – pret.

Daca nu ati decis inca ce tipuri de sisteme sanitare de interior si exterior va avantajeaza, expertii Proiect Arges sunt pregatiti sa va ofere cele mai bune sfaturi in materie de instalatii sanitare.