Intocmire dosar pentru autorizare

Doriti sa demarati o constructie, indiferent de destinatia ei, dar nu stiti exact ce trebuie facut? Ati aflat ca aveti nevoie de un dosar pentru autorizare, dar nu aveti idee ce presupune intocmirea lui? Ati ajuns unde trebuia, mai ales daca sunteti din judetul Arges.

IPA Proiect Arges va poate ajuta sa obtineti autorizatia de construire a imobilului! Un proces ce poate insemna mult timp pierdut pentru dumneavoastra, poate fi parcurs fara probleme de specialistii nostri, astfel incat sa puteti acorda mai multe atentie altor detalii.

In continuare, vom incerca sa sumarizam intregul proces de intocmire a dosarului pentru obtinerea autorizatiei de construire. Acesta presupune mai multi pasi, fiecare la fel de important.

# Trebuie solicitat planul de urbanism de la Primaria pe teritoriul careia se afla terenul pe care doriti sa ridicati constructia. Acesta este un act informativ prin care autoritatile locale va informeaza in legatura cu conditiile pe care trebuie sa le obtineti pentru a obtine autorizatia de construire. Conform legilor in vigoare, pentru a obtine certificatul aveti nevoie de cateva acte: actul de proprietate, planurile cadastrale, cererea tip si dovada achitarii unei taxe. Suplimentar, s-ar putea sa vi se ceara – in functie de primarie – si un memoriu tehnic de arhitectura.

# Va trebui sa comandati un studiu geotehnic pentru terenul pe care doriti sa construiti. Acest studiu ii va oferi proiectantului toate datele pamantului pe care va trebui ridicata fundatia.

# Realizarea si aprobarea proiectului pe care vi l-ati ales. Aici trebuie bifate mai multe conditii: in prima faza, echipa de proiectanti va va asculta dorintele in ceea ce priveste compartimentarea constructiei sau in ceea ce priveste aspectul acesteia. Ulterior, proiectantii va vor propune solutii pentru realizarea constructiei. Urmeaza elaborarea proiectului de autorizare pentru fiecare specialitate in parte, care va ajuta la obtinerea autorizatiei de construire, acesta fiind primul pas in procesul de executie a lucrarii.

# Proiectul tehnic este urmatorul ce va trebui aprobat, urmat indeaproape de avizele si acordurile solicitate prin Certificatul de Urbanism. In aces caz, Primaria va cere acordul de Mediu, precum si avizele tuturor furnizorilor (apa, electricitate, gaze etc).

# Se solicita, intr-un final, autorizatia de construire, dupa ce a fost depus la Primarie intregul dosar pentru autorizare.

# Dupa obtinerea acestei autorizatii, se poate incepe lucrul la constructia efectiva. Nu uitati sa anuntati primaria si Inspectoratul de Stat pentru Constructii cu mimimum cinci zile inainte de startul lucrarilor.
Am enumerat mai sus principalele etape pe care le presupune procesul de intocmire si de aprobare a unui dosar pentru autorizare. Perioada de timp poate varia, in functie de particularitatile fiecarei zone si primarii, insa un lucru e cert: proiectarges.ro va poate ajuta in acest sens, astfel incat dumneavoastra sa va folositi de tot acest timp pentru a rezolva alte lucruri. Va asteptam!

Contact IPA Proiect Arges

IPA Tower, I.C. Bratianu 24
Pitesti, Arges

Program: Luni-Vineri – 10:00-18:00

0723.601.602

Email: info@proiectarges.ro

Spune-ne de ce ai nevoie pentru proiectul tau

OBTINE O ESTIMARE GRATUITA