Plan Urbanistic Zonal (PUZ)

Un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) este un proiect realizat la scara mai mica decat un PUG (planul urbanistic general), acesta fiind destinat reglementarii specifice a zonelor de dezvoltare urbanistice dintr-o localitate.
Specialistii din cadrul societatii noastre va stau la dispozitie pentru intocmirea unui Plan Urbanistic Zonal complet, avand toate informatiile actualizate in baza unor analize complexe. Conform prevederilor planurilor urbanistice zonale realizate pana in prezent de consultantii nostri in urbanistica, am contribuit la dezvoltarea unui numar semnificativ de localitati si la corelarea dezvoltarii din cadrul acestora cu prevederile planurilor noastre.
Scopul unui PUZ este sa stabileasca toate obiectivele, actiunile, prioritatile si reglementarile de urbanism necesare in utilizarea terenurilor intravilane si extravilane. Planul Urbanistic Zonal mentine o ordine in domeniul constructiilor noi, aliniindu-le la o serie de reguli si restrictii impuse de specialistii in urbanistica, in urma efectuarii unor studii si analize. De la reguli privind constructii poduri, imobile, constructii drumuri si constructii in extravilan, planul urbanistic zonal asigura toate informatiile necesare unei eficiente impartiri teritoriale.
Practic, PUZ-ul reprezinta faza anterioara a realizarii investitiilor, avand prevederi care pot fi realizate in timp, in functie de fondurile alocate.

Ce probleme abordeaza un plan urbanistic zonal?

De regula, planul urbanistic zonal abordeaza o serie de reglementari de urbanism (permisiuni si restrictii) necesare pentru utilizarea terenurilor si constructiilor dintr-o anumita zona. Acestea pot fi de tipul:
– Organizare retea stradala
– Organizarea urbanistic-arhitecturala, in functie de structura urbana
– Mentionarea indicilor si indicatorilor urbanistici
– Dezvoltarea infrastructurii edilitare
– Delimitarea si protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare (daca exista)
– Mentionarea obiectivelor de utilitate publica (reglementate in PUD)
– Alte reglementari specifice detaliate, incluse in Regulamentul local de urbanism al planului.

Doriti un plan urbanistic zonal pentru teritoriul administrat?

Serviciul urbanistica din cadrul IPA Proiect Arges va sta la dispozitie. Avand experienta in realizarea planurilor urbanistice generale, zonale si detaliu, suntem alaturi de administratia dumneavoastra, oferind toate cunostintele si solutiile noastre privind realizarea unui PUZ.
Suntem specializati si in efectuarea studiilor de specialitate si colectarea informatiilor privind reglementarile care trebuie incluse in cadrul unui PUZ, in functie de specificul fiecarui teritoriu.
Doriti sa discutam mai multe detalii despre realizarea unui Plan Urbanistic Zonal? Contactati-ne!

Contact IPA Proiect Arges

IPA Tower, I.C. Bratianu 24
Pitesti, Arges

Program: Luni-Vineri – 10:00-18:00

0723.601.602

Email: info@proiectarges.ro

Spune-ne de ce ai nevoie pentru proiectul tau

OBTINE O ESTIMARE GRATUITA