Plan Urbanistic General (PUG)

IPA Proiect Arges presteaza servicii de intocmire Plan Urbanistic General (PUG) pentru orice teritoriu sau comunitate.
Planul Urbanistic General este un proiect obligatoriu de amenajare teritoriala si de dezvoltare a oricarei localitati. Acest plan este cadrul legal pentru realizarea programelor si actiunilor de dezvoltare a zonei respective, conform Legii 350 / 2001, modificata si completata prin Legea 298 / 2006.
Un plan urbanistic general reprezinta planul unui oras care trebuie sa cuprinda toate reglementarile si regulamentul local de urbanism pentru intreg teritoriul administrativ, cuprinzand atat zona intravilana, cat si cea din extravilan.
Orice plan urbanistic cuprinde analize si reglementari pe termen scurt, mediu si lung, acestea fiind necesare pentru buna desfasurare a activitatii de impartire teritoriala in cadrul localitatii respective. De asemenea, planurile realizate de specialistul in urbanistica din cadrul IPA Proiect Arges cuprind si normele generale care stau la baza realizarii planurilor urbanistic zonal (PUZ) si urbanistic detaliu (PUD).

Probleme abordate intr-un Plan Urbanistic General

Metodologia de elaborare a continutului unui PUG cuprinde o serie de probleme, situatii si reglementari care pot fi de tipul:
– Valorificarii potentialului natural, economic si uman,
– Delimitarii teritoriului intravilan si extravilan,
– Reorganizarea cailor de comunicatie,
– Stabilirea si delimitarea zonelor protejate, construibile, functionale,
– Delimitarea teritoriilor destinate obiectivelor de utilitate publica,
– Stabilirea modului de utilizare a terenurilor si realizarii constructiilor,
– Alte reglementari de interes pentru constructori si investitori
In functie de nevoile fiecarui teritoriu, dar si de modul sau de impartire, din punct de vedere administrativ, planul urbanistic general cuprinde toate informatiile necesare distribuirii constructiilor si utilitatilor acestuia.

Aveti nevoie de un PUG pentru teritoriul administrat?

Echipa proiectarges.ro va sta la dispozitie pentru elaborarea unui plan urbanistic complet pentru teritoriul dumneavoastra. Experienta indelungata ne recomanda pentru elaborarea oricarui tip de plan urbanistic, atat general, cat si specific, la scara mai mica (PUZ sau PUD).
Contactati-ne pentru mai multe detalii!

Contact IPA Proiect Arges

IPA Tower, I.C. Bratianu 24
Pitesti, Arges

Program: Luni-Vineri – 10:00-18:00

0723.601.602

Email: info@proiectarges.ro

Spune-ne de ce ai nevoie pentru proiectul tau

OBTINE O ESTIMARE GRATUITA