Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

structura de rezistenta 3

Un nou Proiect al Primariei Capitalei are in vedere proprietarii de cladiri din Bucuresti. Daca va aflati in situatia in care proprietatea de pe teritoriul Bucurestiului nu este reabilitata, sunteti pasibil de amenda. Aceasta veste vine si cu precizarea ca se pot aloca ajutoare de la municipalitate, in cazul in care exista imposibilitatea proprietarului de a suporta cheltuiala si bineinteles, acest lucru este dovedit.

Totodata, proiectul implica si cladirile istorice avariate. Iata mai multe detalii:

„Proiectul se adreseaza destinatarilor de orice fel a cladirilor, (…) persoane fizice, juridice, precum si autoritati ale administratiei publice si institutii publice care detin cladiri situate in teritoriul administrativ al Municipiului Bucuresti. (…) Detinatorii de orice fel ai cladirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de inchidere perimetrala, afecteaza calitatea cadrului urban construit si a spatiilor publice urbane, sunt obligati ca din propria initiativa sa ia masuri de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea arhitecturala a anvelopei cladirilor”, citat de Mediafax.

Asadar, scopul acestui proiect este in primul rand siguranta populatiei si asigurarea unui mediu inconjurator curat.

reabilitare cladiri Bucuresti

In ceea ce priveste reabilitarea cladirilor istorice, Ministerul Culturii va fi responsabilul cu urmarirea evolutiei lucrarilor. Odata cu repararea exteriorului acestor cladiri va creste calitatea arhitectural-ambientala a intregului oras.

Important de stiut este faptul ca orice lucrare de reabilitare se va face conform unui plan, prin respectarea paletelor de culori si prin utilizarea anumitor materiale. Mentiuni importante cu privire la regulile ce trebuie respectate sunt stipulate in cadrul proiectului: „Tamplariile vor fi facute in culorile si forma originara, invelitorile vizibile ale acoperisurilor se vor face din acelasi material cu cele originare, respectand detaliile de arhitectura. Grilajele, parapetele metalice ale balcoanelor si jardinierele vor fi revopsite in culorile originare.(…) Se interzice dispunerea antenelor TV-satelit in locurile vizibile din circulatiile publice, dispunerea cablurilor TV se va face ingropat. Invelitorile vizibile ale acoperisurilor se vor reface din acelasi material cu cele originare, respectand detaliile de arhitectura”.

Pentru cladirile din afara zonelor protejate sunt impuse urmatoarele cerinte: „Se vor utiliza culori predominant deschise si neutre: alb, galben, gri, bej, (…) culorile puternice se vor folosi ca exceptie si complementar pe suprafete reduse, (…) culorile tamplariei vor fi cele originare sau vor fi alese in concordanta cu cromatica fatadelor si vor fi, de asemenea, specificate în autorizatia de constructie sau in avizul tehnic prealabil al arhitectului sef”.

Potrivit Proiectului, cheltuielile de reabilitare vor fi suportate de proprietari. Cei care nu vor respecta aceasta impunere de reabilitare a cladirilor sunt pasibili de amenda. Valoarea amenzilor este cuprinsa intre 5.000 si 8.000 de lei.

reabilitare cladiri Bucuresti

Totodata, in cazul in care reabilitarea cladirii a fost efectuata insa proprietarul nu a organizat receptia lucrarii si nu a curpins aceasta actiune in cartea tehnica a constructiei exista posibilitatea de amenda. Valoarea acesteia, in cazul de fata, este curpinsa intre 2.000 si 5.000 de lei.

Asadar, reabilitatea cladirii detinute in municipiul Bucuresti nu mai este o optiune ci o obligatie morala a fiecarui proprietar bucurestean.