Proiect realizat de Proiect Arges S.A.

In anul 1933 se terminau lucrarile de constructie a cladirii Administratiei Financiare si care ulterior avea sa devina, in anul 1968, sediul in care isi va desfasura activitatea Primaria Municipiului Pitesti.
Cladirea initiala in care functiona Primaria Pitesti a fost inaugurata la data de 30 octombrie 1886, la ora 12:00, astfel fiind dat in folosinta noul Palat Comunal ( Primaria Pitesti ). Cladirea cu o arhitectura deosebita a adapostit Primaria orasului pana în anul 1968, cand a fost cedata Galeriei de Arta, primind si statutul de monument istoric.
Arhitectul State Cintan este profesionistul care a proiectat si construit noua cladire a Primariei, stilul ales fiind cel neoromanesc, un stil care a reinviat traditia, a stabilizat originile si le-a conectat la prezent.
Arhitectura de inspiratie culta a arhitectului isi are originile in arheologie si etnologie, impletindu-se intr-o maniera in care principalele elemente tin de cultura, abilitatea arhitectului si caracterul functional al cladirii.
In interiorul cladirii gasim o arhitectura valoroasa si spectaculoasa, holul central fiind tratat ca o curte interioara acoperita, iar desfasurarea continua pe doua nivele, guvernate parca de luminatorul central ce ofera un aspect spectaculos.

Spune-ne de ce ai nevoie pentru proiectul tau

OBTINE O ESTIMARE GRATUITA

Contact IPA Proiect Arges

IPA Tower, I.C. Bratianu 24
Pitesti, Arges

Program: Luni-Vineri – 08:30-18:00

0723.601.602

Email: info@proiectarges.ro