Proiect realizat de Proiect Arges S.A.

Situata în centrul civic al orasului Mioveni, biserica ce poarta hramul Sf Apostoli Petru si Pavel reprezinta unul dintre cele mai recente proiecte finalizate ale primariei orasului. Sfintirea si punerea pietrei de temelie au fost facute de I.P.S. Arhiepiscop Calinic impreuna cu un sobor de preoti la 29 Iunie 1992, de sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, hotarandu-se ca hramul viitoarei biserici sa fie cel al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, dar si al Adormirii Maicii Domnului.
Proiectul Sfantului Asezamant, cu demisol si dimensiuni impresionante, a fost elaborat de catre arhitectii Maria si Alexandru Multescu, inginer Dumitrache Eugeniu si inginer Ana-Maria Marinescu, de la S.C. Proiect Arges.
Lucrarile propriu-zis au inceput in anul 1993. Constructia s-a facut din beton armat, turlele fiind imbracate cu tabla de arama. Turla mare a Pantocratorului si alte patru turle mici au deasupra cruci din fier forjat si metal aurit. Dimensiunile bisericii sunt: inaltime 40 m, lungime 65 m si latime in naos 36 m.
Biserica este placata cu marmura alba si bej-aurie, dispusa in benzi late de 40 cm, decor de inspiratie bizantina din secolul al XIV-lea. In arcadele subliniate prin chenare de benzi de marmura bej-aurie sunt realizate icoane din mozaic.

Spune-ne de ce ai nevoie pentru proiectul tau

OBTINE O ESTIMARE GRATUITA

Contact IPA Proiect Arges

IPA Tower, I.C. Bratianu 24
Pitesti, Arges

Program: Luni-Vineri – 08:30-18:00

0723.601.602

Email: info@proiectarges.ro