Proiect realizat de Proiect Arges S.A.

Sediul actual al Bibliotecii Judetene ”Antim Ivireanul” Rm. Valcea a fost inaugurat la 21 iunie 2004, dupa un periplu de peste o jumatate de secol al institutiei prin diverse cladiri din municipiu cum ar fi: Parchetul, Palatul Culturii, magazinul ”Apicola” chiar si fosta Banca Comerciala Romana.
Aceasta cladire moderna se remarca printr-o arhitectura unica si o cupola-vitraliu realizata de artistul valcean Gheorghe Dican. Vitraliul, poarta numele de ”Facerea Lumii” si este cel mai mare din România, fiind alcatuit din 86 de module asezate pe o suprafata de 142 mp. Este construit la aproximativ 30 m inaltime de la baza edificiului. Sticla colorata este realizata manual, cu armatura de plumb, asa cum de folosea tehnica straveche a vitraliului.
Acum pe holurile bibliotecii se afla Galeria de Arta „Alecu Ivan Ghilia”, unde sunt expuse 82 de tablouri personale, donate de pictor.
Biblioteca Judeteana Rm. Valcea ”Antim Ivireanul” detine in portofoliu peste 400.000 de volume de carti, periodice, documente grafice si audio-vizuale. Acestea sunt organizate in Fondul de referinta (Encyclopedia Universalis, The Encyclopedia Britannica, The Encyclopedia of Visual Art, The World Book Encyclopedia s.a.), Colectia de carte veche („Cazania” lui Varlaam – 1643, ”Ciaslov” – 1715, ”Marele dictionar al limbii grecesti” – 1712 s.a.), Colectiile speciale (ex-libris-uri, fotografii, carti postale, stampe s.a.) si Colectia de periodice.

Spune-ne de ce ai nevoie pentru proiectul tau

OBTINE O ESTIMARE GRATUITA

Contact IPA Proiect Arges

IPA Tower, I.C. Bratianu 24
Pitesti, Arges

Program: Luni-Vineri – 08:30-18:00

0723.601.602

Email: info@proiectarges.ro