Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Proiectarea unei case

Va doriti si dumneavoastra o casa?

Daca da, aveti de ales intre o casa proprie si un apartament sau un imobil „la cheie”, unde beneficiarul nu are altceva de facut decat sa plateasca pentru a avea parte de toate dotarile. Constructia unei case cu proiectul dumneavoastra, în schimb, va permite o libertate mai mare in privinta proiectului.

Cand vine vorba despre proiectarea unei case, inainte de concretizarea efectiva a oricarui proiect sau a oricarei idei, va veti pune problema costurilor. Din acest motiv, mai devreme decat mai tarziu va trebui sa alegeti intre o firma specializata sau meseriasi. Desi din punct de vedere financiar, s-ar putea sa aveti impresia ca reduceti din cheltuieli daca alegeti a doua varianta, in cele din urma, pe termen lung puteti investi mai multi bani decat v-ati propus initial.

proiectarea unei case

Proiectarea unei case cu firma specializata sau meseriasi?

Avantaje

Cand vorbim de o echipa de meseriasi, automat ne gandim si la o manopera care costa mult mai putin decat in cazul unei firme specializate. De asemenea, un alt avantaj este faptul de a putea angaja mai multe echipe de mesteri specializati intr-un anumit domeniu (zidarie, finisaje, instalatii etc.).

Cel mai important la o firma de constructii este faptul ca lucreaza in regim de contract, putand oferi garantii beneficiarului in legatura cu lucrarea executata. Astfel, daca pe durata intregului proces, se intampla ca proiectul sa nu fie respectat intocmai, firma poate fi trasa la raspundere, dar trebuie acordata atentie contractului, pentru a va asigura ca obligatiile si indatoririle ambelor parti sunt stipulate si indeplinite. De asemenea, firma are propriile utilaje, la care se adauga achizitionarea la preturi mai avantajoase a materialelor de constructie.

Dezavantaje

Cel mai mare dezavantaj al unei echipe de mesteri il reprezinta imposibilitatea de a trage pe cineva la raspundere daca constatati ca lucrarea nu a fost executata conform specificatiilor. Fie trebuie sa delegati pe cineva care sa stea sa-i supravegheze, fie angajati un diriginte de santier.

Un alt dezavantaj al unei echipe de meseriasi il reprezinta costul materialelor de constructie. Desi puteti economisi cu acestia la capitolul manopera, economia se pierde in momentul achizitionarii materialelor necesare pentru proiect pentru ca ei nu au contract cu furnizorii de materiale, ca firmele de constructii. De asemenea, un alt dezavantaj il reprezinta lipsa celor mai multe utilaje necesare construirii unui imobil.

Proiectarea unei case

In cazul firmelor de constructii, principalul dezavantaj pentru cei mai multi beneficiari il reprezinta pretul executiei lucrarii. Nici vanarea firmelor care au cel mai mic pret nu este o solutie pentru ca, la fel ca in cazul mesterilor, va puteti trezi cu cheltuieli in plus sau ca nu se respecta proiectul, în detrimentul sigurantei dumneavoastra. Din acest motiv, este bine sa studiati ofertele a mai multor firme de constructii inainte de a o alege pe cea care sa va construiasca locuinta, sa le verificati portofoliul.

Daca este stipulata o suma in contract, veti avea o mai mare certitudine ca acea suma este rezultatul unui calcul onest si ca nu va veti trezi cu cheltuieli suplimentare, care scad increderea beneficiarului in cei care ii construiesc viitoarea casa.

Orice ati alege pentru a va duce la indeplinire casa visurilor, este bine sa studiati piata inainte, sa comparati cat mai multe oferte, sa luati in calcul toate posibilitatile si situatiile care ar putea aparea si sa aveti multa rabdare cu proiectarea casei dumneavoastra, mai ales ca veti locui in ea.