Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

proiect arhitectural primarie westland olanda

Asa cum deja v-am obisnuit, la Proiect Arges, ne place sa fim la curent cu progresele din domeniul arhitecturii din intreaga lume. De aceea, astazi am ales un proiect arhitectural Primarie Naaldwijk, din Olanda, realizat in 2017 de echipa de arhitecti de la architectenbureau cepezed.

Fix cu un an in urma, in data de 27 septembrie 2017, noua primarie Westland din orasul Naaldwijk si-a deschis birourile. Cladirea functioneaza ca un sediu principal al consiliului dar are si rol de a gazdui adunari generale si intalniri cu publicul.

Intregul proiect a fost realizat de arhitectii de la cepezed si cepezedinterior.

Cladirile au fost concepute pe diferite principii, precum: reprezentativitate, calitate spatiala, functionalitate, flexibilitate, confort si sustenabilitate. Sunt in total doua cladiri, ambele realizate sub conceptul de „casa verde”, fiind eficiente energetic.

Aici, se pune accent pe transparenta, stare de bine a tuturor celor care viziteaza spatiul si se creeaza o legatura vizuala puternica intre interior si exterior – conducerea orasului si cetateni.

Proiect arhitectural Primarie Westland – detalii de design

Fatadele ritmice repetitive, culorile de la interior, flexibilitatea cladirilor si spatiile deschise generoase de la fiecare etaj sunt elemente pe care orice arhitect le-ar putea cu usurinta rearanja. Totusi, dupa conceptul de „casa verde” care semnifica sustenabilitatea si transparenta, arhitectii de la cepezed au imbinat armonios toate aceste elemente, intr-un mod unic.

plan proiect arhitectural primarie cepezed olanda westland

Cladirile sunt neutre din punct de vedere al folosirii de CO2. Utilizarea energiei este redusa printr-o serie de tehnici moderne si materiale eficiente energetic, iluminare LED si controlul ventilatiei in functie de prezenta umana.

Scarile interioare sunt prezente in mod proeminent, iar lumina naturala patrunde peste tot datorita ferestrelor de dimensiuni generoase aflate la fiecare etaj.

Acest centru pentru consiliul judetean si servicii publice are rolul unei „case a comunitatii”. Este deschisa si accesibila oricarui cetatean si ofera atat pe plan fizic cat si simbolic acea transparenta de care au nevoie cetatenii in ceea ce priveste administrarea locala. Aici, democratia este vizibila si, in acelasi timp, se poate manifesta si prin evenimente locale sau diverse ceremonii.

Cladirile se integreaza perfect in schema urbana locala. Practic, intregul imobil are forma unui dreptunghi din trei etaje. In partea din spate, cladirile gazduiesc camerele consultative, bucataria cantinei locale, birouri si arhiva istorica a orasului impreuna cu o camera speciala de lectura.

In partea din fata suntem intampinati de o incapere mare si transparenta, insotita de intrarea pentru public de la parter. Tavanele sunt inalte, iar sticla si lemnul se imbina armonios in aceasta prima incapere pe care o putem vedea inca de la intrare.

proiect arhitectural primarie westland cepezed

V-ar placea sa fie implementat un proiect arhitectural primarie similar si in orasul vostru?

Ne puteti impartasi parerea despre acest proiect in sectiunea de comentarii de mai jos.

Sursa articol si poze: archdaily.com/882334/westland-town-hall-architectenbureau-cepezed

Copyright imagini: Lucas van der Wee, Gert-Jan Vlekke

Arhitecți proiect: Jan Pesman, Ronald Schleurholts, Joost Heijnis, Frederique van Alphen, Robbert van de Straat, Frank Maas, Mattijs van Lopik, San Dino Arcilla