Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Previziuni imobiliare

Este binecunoscut faptul ca domeniul imobiliar este unul dinamic, iar situatia acestuia se modifica in mod constant. De aceea, daca va doriti sa observati evolutia pietei imobiliare in acest an, va invitam sa descoperiti ce previziuni imobiliare au fost facute pentru anul 2018 de catre consultantii Colliers International.

Top 7 previziuni imobiliare pentru 2018

#1. Ritmul cresterii economice se va diminua, dar cu rezultate benefice

Si in 2018, Romania se va regasi in continuare in topul tarilor europene cu o economie dinamica. Acest fapt se datoreaza reducerii stimulentelor fiscale si inaspririi politii monetare de la inceputul anului care vor contribui la incetinirea cresterii PIB pana la un nivel acceptabil de aproximativ 5%.

#2. Piata investitiilor va evolua considerabil

Se estimeaza ca volumul investitional din anul 2018 va fi de peste 1 miliard euro comparativ cu anul trecut cand s-a inregistrat un total de 0,9 miliarde euro, iar unele tranzactii au fost amanate pentru anul acesta. Acest lucru ar pute fi sustinut si de o performanta buna a macro – economiei si de disponibilitatea bancilor de a acorda finantari.

#3. Migratiile interne si externe vor fi remarcante

Conform unor numeroase studii si al tiparului migratiilor interne inregistrate in ultimii ani, se prevede o crestere a numarului populatiei din marile orase precum Cluj – Napoca, Timisoara si Iasi in defavoarea capitalei. In consecinta, marile companii vor dori sa-si extinda activitatea sau sa infiinteze noi birouri in respectivele orase.

#4. Problema infrastructurii subdezvoltate va persista

Avand in vedere ca anul trecut au fost 24 km de autostrada, insemnand de 4 ori mai putin decat totalul promis de catre autoritati, si in 2018 expertii se asteapta la o situatie similara. Totodata, situatia fiscala actuala si rezultatele nesemnificative ale modului de utilizare al fondurilor UE vor contribui la acest aspect.

#5. Spatii noi de retail in tara

In ceea ce priveste situatia in capitala, se vor realiza cateva extinderi pe acest segment in urmatorii ani. Marea majoritate a investitiilor se vor indrepta spre construirea unor spatii de retail in orasele care nu dispun de astfel arii, incluzand si zonele care au o populatie sub 100.000 – 150.000 de locuitori.

#6. Retailul in mediul online nu va pune in pericol existenta celui traditional

Din fericire, pentru persoanele care dispun de spatiu fizic de retail, romanii prefera in general sa vada produsele inainte de a le cumpara. Totodata, se estimeaza ca in viitor se vor dezvolta in cadrul mall-urilor mai multe spatii pentru petrecerea timpului liber pentru a satisface in totalitate dorintele si nevoile clientilor.  

#7. Cererea pentru terenurile destinate constructiilor rezidentiale va continua sa creasca

Cresterea salariilor, precum si dorintele oamenilor de a achitiona o casa va influenta in mod direct si cererea pentru terenuri destinate locuintelor. In acelasi timp, dezvoltarea proiectelor de birouri va atrage in consecinta si extinderea proiectelor rezidentiale.

Care dintre cele 7 previziuni imobiliare credeti ca se vor adeveri?

Sursa articol aici