Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

usa invizibila

De obicei, atunci cand ne gandim la o usa invizibila intr-o casa, automat ne apar in minte filmele cu spioni. Acestia au nevoie de modalitati de a-si masca iesirile dintr-o situatie-limita. Sau mai pot fi intalnite in palate sau case regale, la care au acces doar servitorii mai apropiati de rege sau regina.

Dar acestea se pot regasi si intr-o casa obisnuita. E de ajuns sa va doriti o casa cu aspect cat mai minimalist, cu usi cu tocuri şi feronerie invizibile sau o casa mai atipica.

usa invizibila 1

Daca v-ati intrebat vreodata cum ar fi sa aveti o asemenea usa in casa dumneavoastra, acum puteti afla cum ati putea încorpora usi invizibile in locuinta dumneavoastra.

Aveti spatii de depozitare? Usile invizibile sunt raspunsul

usa invizibila 4

De cele mai multe ori, va doriti sa folositi cat mai mult din spatiu pe care vi-l pune la dispozitie o casa. Din acest motiv, in functie de proiect, veti dori sa folositi si spatiul de sub scara interioara. Pe langa faptul ca o usa clasica va ocupa din spatiu, nici nu arata bine ca sub scara sa aveti o usa vizibila.

usa invizibila 2

De asemenea, va mai puteti dori sa mascati usile de la dulapuri incorporate in perete. Sau poate va doriti un dressing a carui usa sa nu va strice design-ul de pe perete.

Va doriti o opera de arta atipica? Folositi o usa invizibila

Cand auzim „opera de arta”, ne gandim la un tablou (sau reproducere a unui tablou celebru), la o sculptura sau la o statuie sau poate un mulaj sau un obiect lucrat atent luat dintr-un anticariat. Dar sunt obiecte in care trebuie sa investiti si daca nu aveti disponibilitate spre arta si armonizarea obiectelor cu restul casei, usile invizibile ar putea fi o solutie.

usa invizibila 6

Odata cumparate, ele au avantajul de a fi niste obiecte functionale, dar si de a scoate o incapere din anonimat fara prea mult efort. E de ajuns sa aveti peretii de o culoare, iar usa in alta culoare. Sau peretii sa aibă o anumita textura, iar usa alta, care sa rupa monotonia unei camere.

Simplitatea si subtilitatea va reprezinta? Incercati sa incorporati o usa invizibila in perete

O usa filomuro, cum mai sunt numite aceste tipuri de usi, nu trebuie sa ascunda ceva in casa dumneavoastra. Poate nici nu sunteti iubitor de arta vizuala. Dar va plac simplitatea, minimalismul, sunteti mai subtil in abordare decat alte persoane. O usa invizibila, pe care nu o vedeti din prima intr-o incapere (cu conditia sa fie montata cum trebuie), va poate inspira pe termen lung.

usa invizibila 3

O sa aveti mereu senzatia ca descoperiti un spatiu nou, cu toate ca stiti ca este acolo. Sau ca pune o bariera intre locul dumneavoastra preferat din casa si restul agitatiei, atat din interiorul locuintei, cat şi cea exterioara, a cotidianului. Pentru a masca existenta usii, e de ajuns sa aveti un model pe perete care se regaseste si pe usa sub forma de tapet, cu rolul de a muta atentia ochiului de pe marginea usii.

Indiferent care va sunt motivele pentru care optati pentru o usa filomuro, este esential sa aveti grija la felul in care va este montata usa, pentru ca aceasta sa-si indeplineasca scopul.

Sursa foto: archdaily.com