Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

termoizolatii materiale naturale autohtone

Durabilitatea este unul dintre cuvintele cel mai des asociate cu domeniul constructiilor si arhitecturii. Acest lucru se intampla datorita responsabilitatii fata de mediul inconjurator, a celor care activeaza in aceste ramuri.

Pe langa acest aspect al moralitatii, arhitectii si constructorii paseaza urmatoarei generatii modul de lucru si instinctul de protejare a planetei, prin utilizarea materialelor sigure pentru mediul in care traim.

O varianta de ridicare a constructiilor cu o structura durabila este de a folosi componente cu proprietati in acest sens. Acestea va sunt cunoscute pentru alte intrebuintari, insa in continuare veti descoperi si calitatea lor de a contribui la o constructie stabila, sigura si de lunga durata.

Materiale durabile

Canepa

Este un material natural utilizat pentru izolarea interioara a incaperilor datorita proprietatilor termice si acustice pe care aceasta le are. Faptul ca este un bun absorbant si un material bogat in celuloza, poate fi o varianta buna de luat in calcul ca si produs complementar de intarire a izolatiei unei suprafete.

canepa

Pluta

Partea lemnului din care sunt confectionate dopurile de pluta ale sticlelor de vin poate deveni un adevarat ajutor pentru izolarea constructiilor. Aceasta rezista foarte bine la apa, la foc si este un izolator fonic bun. Pe langa aceste proprietati, este un material 100% regenerabil.

Plastic reciclat

Poate fi introdus ca material auxiliar in beton cu scopul de a-i usura acestuia greutatea finala. Totodata, acest rest poate fi folosit ca agregat in ciment, acest lucru reducand posibilitatea infundarii depozitelor de reziduuri, lucru care se intampla frecvent din cauza cantitatii prea mari de plastic care nu a fost reciclata sau selectia deseurilor a fost omisa.

plastic reciclat

Paie

Paiele sunt recunoscute din vremuri stravechi pentru proprietatile termice pe care le au. De aceea au fost si sunt folosite in lucrari de constructii. Partea avantajoasa a paielor folosite la intarirea izolatiei termice a peretilor este ca vara pastreaza racoarea si iarna mentin caldura.

Si paiele sunt materiale regenerabile iar locurile din care pot fi procurate sunt raspandite deoarece iarba creste suficient si pe suprafete intinse.

Lana

In mod traditional, este folosita ca izolator in constructii. S-a descoperit insa ca daca este adaugata la compozitia caramizii impreuna cu un polimer natural gasit in alge, creste rezistenta acesteia cu 37%. Aceste caramizi noi nu au nevoie de ardere, spre deosebire de cele traditionale si se comporta de exceptie in climaturi reci, care au si umezeala ridicata.

Cenusa

Este folosita pentru obtinerea de ciment, betoane, producerea caramizilor sau ca aditiv. Utilizarea ei poate avea impact direct in reducerea costurilor de productie a materialelor folosite in constructii.

Adaugarea cenusii la compunerea acestor materiale ajuta la cresterea durabilitatii acestora intrucat cenusa intareste rezistenta compozitiei prin scaderea permeabilitatii.

cenusa

Materialele de constructii pot fi imbunatatite datorita proprietatilor pe care le au componentele care ii alcatuiesc structura. Puteti sa va folositi de materiale reciclabile pentru a spori durabilitatea proiectului in care investiti.

Sursa articol