Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Materiale de constructie

Cu totii ne dorim sa avem parte de locuinta ideala, de propria oaza de liniste unde sa ne putem refugia la sfarsitul zilei. Insa pana la obtinerea rezultatului mult visat, este important sa luam in considerare aspectele privind etapele de ridicare, precum si diversele materiale de constructie disponibile pe piata.

Avand in vedere gama larga de produse din care puteti alege, stim cat de dificil poate fi uneori sa decideti care este cea mai buna optiune in cazul dumneavoastra. De aceea, va invitam sa descoperiti in continuare care sunt principalele asemanari si diferente ale utilizarii caramizii sau BCA-ului.

Care sunt punctele forte ale folosirii BCA-ului sau caramizii?

Inainte de a evidentia distinctia dintre cele doua tipuri de materiale, este important de subliniat faptul ca pretul de achizitionare este asemanator in ambele cazuri. De asemenea, intretinerea lor in timp nu este costisitoare, intrucat nu sunt necesare lucrari frecvente.

Totodata, amandoua sunt materiale rezistente la daunatori precum insecte sau rozatoare si pot sustine fara probleme diverse tipuri de acoperis, inclusiv cele confectionate din tigla. Nu in ultimul rand, ele faciliteaza utilizarea unor variate finisaje de interior si exterior ca gipsul carton, tapetul sau vopseaua.

Care sunt caracteristicile BCA-ului?

Principalul avantaj al BCA-ului (beton celular autoclavizat) este proprietatea sa termica. Datorita gradului ridicat de termoizolare, este deseori preferat pentru termoizolatia casei, intruct o protejeaza fara a mai fi nevoie de utilizarea unor materiale suplimentare in majoritatea cazurilor.

Insa, in situatia in care viitoarea locuinta este amplasata intr-o zona montana, se recomanda si folosirea unor materiale termoizolatoare extra.

De asemenea, este si un material usor de manevrat, taiat si lipit, fiind compus din praf de calcar, nisip, apa si variati aditivi. In consecinta, timpul alocat constructiei se reduce considerabil. Tot la capitolul economii, blocurile de BCA sunt ideale pentru a economisi material si resurse financiare. Ele pot fi cu usurinta folosite pentru crearea pardoselilor, inlocuind cu succes sapele de beton.

Nu il ultimul rand, blocurile de BCA sunt non toxice si o au rezistenta superioara la foc fata de caramida.

Care sunt elementele definitorii ale caramizii?

Caramida este printre cele mai vechi materiale de constructie utilizate ce dureaza foarte mult in timp, de la decenii pana la secole. Rezistenta superioara la umiditate si presiune, precum si caracterisicile sale termoizolante reprezinta aspecte esentiale pentru constructiile care nu dispun si de termoizolatie suplimentara.

De asemenea, caramida faciliteaza transferul termic intr-un ritm lent. De aceea, astfel de locuinte sunt mai calduroare pe timp de iarna si mai racoroase in sezonul canicular.

Un alt aspect esential este faptul ca straturile de caramida contribuie la structura de rezistenta a locuintei, intrucat ele sustin o partea din greutatea casei. In acelasi timp, ele prezinta si un avantaj financiar, intrucat se reduce cantitatea necesara de beton si otel pentru construirea structurii de rezistenta.

De cealalta parte, folosirea BCA-ului este recomandata doar pentru ridicarea peretilor care nu sustin greutatea locuintei. Totodata, blocurile de BCA impun un grad ridicat de armare in comparatie cu bucatile de caramida, fapt ce contribuie la sporirea costurilor.

In cele din urma, caramida asigura si izolatia fonica datorita golurilor de aer prezente in interiorul acesteia.

Oricare ar fi tipurile de materiale de constructie favorite, recomandarea noastra este sa apelati si la specialistii in domeniu pentru a beneficia de cele mai bune sfaturi pentru a avea o locuinta de vis. Echipa Proiect Arges este pregatita sa contribuie la realizarea planului de casa adecvat dorintelor dumneavoastra.