Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Asa cum am mentionat in articolele anterioare, constructia unei cladiri presupune numeroase aspecte pe care trebuie sa le luati in calcul pentru a obtine rezultatul dorit. Insa elementul cel mai important este chiar siguranta dumneavoastra.

Indiferent de dimensiunea cladirii pe care o detineti, este crucial sa va asigurati ca preintampinati una dintre cele mai frecvente probleme – incendiile. Prin urmare, va recomandam sa luati in considerare urmatoarele sfaturi de prevenire incendiu pentru a fi ferit de eventualitatea unor astfel de situatii.

5 Sfaturi utile de prevenire incendiu

#1. Marcarea si semnalizarea anumitor spatii

Primul pas pentru evitarea izbucnirii unui incendiu este cunoasterea si delimitarea unor anumite zone din cladire. In consecinta, trebuie sa va asigurati ca locurile pentru fumat, precum si caile de acces, interventie si evacuare sunt marcate si indicate corespunzator.

De asemenea, in timpul unei situatii de urgenta, atat persoanele aflate in incinta cladirii, cat si echipajele de pompieri vor sti ce trasee pot folosi atat pentru parasirea imobilului, cat si pentru accesarea acestuia.

Totodata, este necesar ca mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor si instalatiile cu risc ridicat de incendiu precum cele electrice, de gaz sau de incalzire sa fie marcate. Astfel, dumneavoastra veti fi in cunostinta de cauza indiferent de context.

 #2. Traseul de evacuare

Un alt aspect esential referitor la preintampinarea incendiilor consta in caile de acces folosite pentru evacuare. Indiferent de dimensiunea imobilului, nu este indicata amplasarea unor elementele care pot ingreuna procesul de evacuare. De aceea, trebuie evitata montarea oglinzilor, perdelelor ori a pragurilor mult prea inalte in aceste spatii.

In egala masura, depozitarea unor diverse materiale ori dozatoare pe holuri, in casa scarii sau sub rampele scarilor este un factor perturbant in situatii de urgenta. De evitat este si amplasarea unor decoratiuni fabricate din materiale inflamabile.

#3. Utilizarea instalatiilor electrice si de gaz

In orice context este important sa acordati o atentie sporita modului in care folositi sursele de electricitate si de gaz. In foarte multe situatii, incendiile pornesc in urma utilizarii necorespunzatoare a acestora. De aceea, asigurati-va mereu ca nu lasati aparate in priza si ca opriti sursele de gaz daca ele nu sunt folosite.

Mai mult, orice mica neatentie poate avea consecinte nedorite. Prin urmare, ori de cate ori sesizati anumite disfunctionalitati ale instalatiilor, apelati la ajutorul persoanelor specializate.

#4. Folosirea salilor de conferinta

Unul dintre cele mai importante aspecte este evitarea suprapopularii unor astfel de spatii. Oricare ar fi situatia, evitati sa permiteti accesul unui numar mai mare de persoane decat capacitatea salii in cauza. In caz contrar, in eventualitatea unui incendiu, evacuarea persoanelor va fi dificila, iar panica provocata va ingreuna situatia.

De asemenea, va recomandam ca toate piesele de mobilier sa fie amplasate la o distanta considerabila fata de usile de acces si de caile de evacuare. Veti fi astfel sigur ca intr-o situatie nefericita, procesul de evacuare se va desfasura cat mai prompt.

#5. Locurile ce deservesc ca arhive

In ceea ce priveste spatiile folosite pentru pastrarea diverselor documente, crucial este modul lor de depozitare. Oricare ar fi dimensiunile suprafetei in cauza, actele trebuie depozitate la o distanta insemnata fata de instalatiile electrice si de incalzire. In cazul in care se produc anumite defectiuni, riscul izbucnirii unui incendiu este mai mare.

In acelasi timp, asigurati-va ca iluminarea din aceste locuri se face doar cu ajutorul corpurilor de iluminat de tip fluorescent ce sunt prevazute cu un ansamblu de protectie.

Sfaturile pentru prevenire incendiu reprezinta doar o etapa cu ajutorul careia puteti evita riscul izbucnirii unui incendiu. Conform legislatiei in vigoare, toti proprietarii care detin cladiri trebuie sa aiba si o autorizatie ISU, iar specialistii nostri sunt gata sa va ajute pentru a obtine toate documentele necesare.

Contactati-ne acum pentru a primi o oferta personalizata de securitate la incendiu!