Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Investitii imobiliare

Investitiile de orice natura reprezinta o buna modalitate de a obtine profit pe termen lung. In cazul in care va ganditi sa faceti investitii imobiliare in urmatoarea perioada, va invitam sa lecturati acest articol.

Expertii in domeniu au facut o serie de analize care indica situatiile de investitii ce pot deveni profitabile in decursul acestui an. Conform raportului Wizmo.ro, investitiile in apartamentele situate in cladiri ce au un regim mic, apartamentele cu dimensiuni neobisnuite si casele care pot fi cu usurinta transformate in spatii comerciale ori sedii de firma se anunta a fi cele mai rentabile.

Cum va puteti da seama daca o astfel de investie va fi profitabila? Inainte de a decide care este tipul de imobil in care doriti sa investiti, este important sa luati in calcul cativa factori precum locatia in care este aamplasat edificiul, modul de compartimentare, dotarile aferente si finisajele. Aceste elemente alcatuiesc gradul de randament al proprietatilor in cauza. La randul lui, randamentul se masoara cu ajutorul valorii indicelui yield folosit in domeniul imobiliar. In consecinta, puteti previziona daca achizitionarea unui anumit imobil va avantajeaza sau nu.

Investitii imobiliare in apartamente si case

CEO-ul Wizmo.ro, Marteen Deboo, a afirmat ca dinamica evolutiei din ultima perioada privind investitiile in piata imobiliara i-a determinat pe cei interesati sa faca astfel de investitii sa aiba cereri mai specifice privind calitatea imobilului sau siguranta lui. In acest mod, ei vor sa se asigure ca investitia va fi intr-adevar una profitabila.

In ceea ce priveste caracteristicile apartamentelor, Nelida Georj, reprezentant RE/MAX Grup de Lux, considera ca apartamentele mari cu o dimensiune intre 90 mp – 120 mp si cele mici de 28 mp pana la 42 mp vor fi cele mai avantajoase investitii. Totodata, apartamentele ce se afla in cladiri cu regim mic de inaltime, amplasate in aproprierea centrelor de afaceri, scolilor private sau institutiilor medicale vor atrage investitori. In aces caz, randamanetul investitiei se calculeaza in functie de pretul proprietatii, valoarea chiriei anuale, particularitatile apartamentului si implicit ale zonei.

In egala masura, si investitiile in case sunt privite ca fiind profitabile datorita gradului de confort ridicat. De asemenea, in cazul cumpararii unei case, investitorul o poate inchiria pe termen lung si o poate gestiona mai usor decat daca ar detine 4 – 5 apartamente. Mai mult, reprezentantul RE/MAX Grup de Lux, Cristina Ciobanu, a afirmat ca anul acesta, investitiile in case situate in zone ce permit transformarea lor in spatii comerciale pentru sedii de firme sau in spatii de birouri vor fi profitabile datorita randamentului sporit.

Care sunt tipurile de proprietati in care dumneavoastra doriti sa faceti investitii imobiliare?

Sursa articol aici