Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

ingrijire caramida

De-a lungul istoriei, caramizile au fost pietrele de temelie ale unei game largi de spatii de locuit. Acestea au fost folosite atat pentru imprejmuirea cat si pentru protejarea spatiilor respective, permitand accesul soarelui asupra locului. Fie ca au fost alese din punct de vedere economic sau estetic, observam utilizarea caramizilor in orase din intreaga lume.

In ciuda faptului ca este un material de constructii practic si utilizat la nivel mondial, caramida reprezinta o provocare pentru arhitecti si constructori. Acest lucru este datorat umiditatii, vantului, soarelui, mucegaiului sau oricarei urme lasata de trecerea timpului asupra caramizii.

ingrijire caramida

Asadar, pentru a evita posibilele efecte negative ce pot altera calitatea caramizilor, aflati in continuare cateva sfaturi utile de ingrijire a caramizii.

Sfaturi pentru ingrijirea caramizii

In primul rand, cel mai important este sa cunoasteti tipul de caramida care a fost utilizat in ridicarea constructiei. Daca observati o culoare mai deschisa si simtiti o asprime mai pronuntata a caramizii este posibil ca acumularea de sol sau alti agenti sa aiba loc mai devreme, spre deosebire de caramizile inchise la culoare si netede.

Un rol important in acest caz este reprezentat de orientarea si expunerea peretilor. Iata ce puteti face pentru a va proteja zidurile de caramida din cadrul gospodariei dumneavoastra.

Control anual al calitatii caramizii

O inspectie anuala a structurii caramizilor este o necesitate. In cadrul acesteia trebuie sa se ia in calcul atat aspectul estetic al caramizilor cat si cel functional.

O modalitate de a efectua acest control este de a pulveriza zidul de caramida utilizand un jet puternic de apa pentru a verifica punctele sensibile ale mortarului ce uneste caramizile. In acest fel se vor vedea eventualele scurgeri si se pot preveni pagube semnificative ce pot aparea ulterior.

Curatarea caramizilor

Curatarea zidurilor de caramida reprezinta eliminarea posibilitatilor de acumulare a prafului sau a altor particule ce pot afecta in timp sanatatea dumneavoastra si a celor din jur. O varianta de mentinere a zidurilor departe de impuritati este amenajrea zidului cu plante cataratoare, cum ar fi iedera – planta ce contribuie semnificativ si la un aspect deosebit al zidului de caramida.

ingrijire caramida

Pentru inlaturarea mucegaiului se poate utilza si clor la spalarea zidurilor sau alte solutii de curatare. Important de stiut este ca miscarea de curatare a zidurilor sa se efectueze in mod orizontal si activitatea de curatare a caramizilor sa se incheie cu o clatire suficient de bogata a zidului.

Inlaturarea mortarului deteriorat

Daca observati zone de imbinare ale caramizilor in care mortarul se arata deteriorat este indicat sa incepeti inlaturarea acestuia cu ajutorul unei dalte. Operatiunea trebuie sa se realizeze in mod usor astfel incat sa cada singur materialul care si-a pierdut din proprietati. Dupa curatarea mortarului degradat se poate aplica unul nou in locurile respective.

Acestea sunt doar cateva dintre operatiunile de baza pe care le puteti face pentru a prelungi viata caramizilor. Pentru inlaturarea umezelii de pe ziduri se gasesc produse special concepute pentru acest tip de material in magazinele de specialitate.

Important de retinut este faptul ca este indicat sa tineti cont de tipul de caramida pe care l-ati utilizat la constructie.

Noi va dorim sa aveti parte de ziduri rezistente de caramida o perioda cat mai lunga de timp!

Sursa articol: https://www.archdaily.com/899949/brick-walls-tips-on-treatment-and-maintenance