Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

idei amenajare locuinta mica

Fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat cu aceasta dilema: cum amenajez un spatiu mic? Are rost sa fie amenajat un astfel de spatiu, daca nu este vizitat de prea multe persoane? Cu siguranta idei de amenajare locuinta mica exista si putem gasi, la o simpla cautare online. Insa, cum ne dam seama daca aceste idei sunt potrivite pentru spatiul nostru?

In activitatea noastra, la Proiect Arges, se intampla deseori sa stam de vorba cu proprietarii unor spatii de mici dimensiuni, fie ca este vorba de locuinte, spatii de birouri, spatii comerciale sau chiar localuri. Iata care sunt cateva concluzii pe care le-am aflat in urma acestor discutii.

Amenajare locuinta mica: factori si elemente de baza

Amenajarea unei locuinte mici depinde de cativa factori: de la zona in care este amplasata, dimensiuni, tematica si pana la publicul caruia se adreseaza (sau gusturile proprietarilor). Un designer de interior probabil ar insista asupra armonizarii spatiului cu elementele de decor si cromatica. Adevarul este ca amenajarea unei locuinte mici este o provocare pentru oricine, cu atat mai mult pentru cei care nu sunt specializati in acest domeniu. Ce puteti face pentru a eficientiza spatiul in care va desfasurati activitatea?

amenajare locuinta mica spatiu mic

Conform specialistilor in design de interior de la Proiect Arges, exista cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati in amenajarea unei locuinte mici.

  1. Alegeti un mobilier multifunctional – ofera avantajul de a va simplifica munca de organizare: un simplu raft de perete se poate transforma intr-un birou, un dulap de mici dimensiuni poate deveni o masa sau un pat poate deveni si spatiu de depozitare.
  2. Mobilierul extensibil – un loc de mici dimensiuni poate fi remodelat constant. Canapeaua din living poate deveni pat, dulapul din coltul camerei poate fi transformata in masa si lista continua.
  3. Mobilierul modular – reprezinta alternativa ideala pentru camere mici deoarece mobilierul poate fi rearanjat asemeni pieselor LEGO. Din aceasta categorie merita sa mentionam patul, dulapul sau biroul rabatabil.
  4. Eliminarea usilor sau utilizarea usilor pliante – in acest fel se creeaza un spatiu extins pe care il puteti imparti in mod util.
  5. Folositi rafturi suspendate – intr-un spatiu restrans, peretii pot juca un rol esential in eficientizarea spatiului. Puteti transforma un hol anost intr-o biblioteca, sau o bucatarie mica intr-un loc bine organizat si spatios.
  6. Alegerea corecta a culorilor – designerii recomanda imbinarea a trei culori: doua deschise si o culoare inchisa care sa accentueze anumite locuri.
  7. Lumina naturala – orice sursa de lumina trebuie valorificata. Pe langa ferestre trebuie sa va orientati spre corpuri de iluminat de impact, care sa rezoneze cu incaperea.
  8. Folosirea oglinzilor si a insertiilor de sticla –A trecut vremea cand oglinzile erau puse doar in baie si hol; trendurile va permit libertatea de a va juca cu spatiul dupa bunul plac. Asadar, utilizati sticla sau oglinzile pentru a reflecta lumina, mai ales daca aveti ferestre mici.
  9. Nu aglomerati spatiul! – problema nu este spatiul mic, ci faptul ca noi il umplem de cele mai multe ori cu lucruri inutile. Reamenajarea spatiului trebuie sa inceapa cu renuntarea la obiectele pe care nu le folositi.

amenajare locuinta mica birou

Acestea sunt doar cateva idei de eficientizare a spatiului pentru amenajare locuinta mica. Fie ca vorbim despre dormitor, birou sau o locuinta in sine, important este ca acestea sa va reprezinte. Asadar, utilizati inteligent locurile libere si mobila de care dispuneti pentru a va transforma spatiul mic intr-unul cu multe posibilitati!

sursa foto: pexels.com