Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

finisarea casei sfaturi utile

Ati construit o locuinta la rosu si urmeaza sa va ocupati de finisarea casei?

Desi multi beneficiari au impresia ca aceasta etapa este mai putin costisitoare decat constructia propriu-zisa, tinem sa spunem ca nu este asa. Trecerea de la „casa la rosu” la „casa la cheie” nu este un lucru usor si necesita o gama de materiale de construtii alese cu mare atentie, pe langa o echipa de meseriasi iscusiti si experimentati.

In plus, finisarea casei este o etapa destul de lunga, prin urmare trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa luati decizii bune privind materialele folosite. In etapa de finisare intra si izolarea casei, care va influenta pe termen lung costurile cu incalzirea.

Va invitam sa aflati in continuare cateva sfaturi de care sa tineti cont in etapa de finisare a casei.

Finisarea casei – sfaturi si idei utile

#1 Incepeti cu instalatiile de canalizare, termice si electrice

Multe persoane ne intreaba care este varianta cea mai buna: sa inceapa cu finisajele exterioare sau cele interioare. Noi le spunem intotdeauna ca este recomandat sa inceapa cu exterioarele deoarece ele pot afecta ulterior ceea ce se executa la interior.

In primul rand, trebuie efectuate lucrarile pentru instalatiile de canalizare, instalatiile termice si cele electrice. In aceste cazuri, trebuie alese un tablou electric, cabluri de calitate, tevi ori sifoane din materiale durabile si de cea mai buna calitate.

Nu ezitati sa investiti mai mult in materialele folosite, deoarece in caz contrar, va fi nevoie sa deteriorati fatada pentru a schimba materialele aferente acestor instalatii.

#2 Termoizolare

Pentru izolarea acoperisului dar si a peretilor se foloseste de obicei vata minerala bazaltica, respectiv polistiren. Aceasta etapa este o necesitate pentru pastrarea caldurii in interiorul casei.

Vata minerala este si ignifuga, ceea ce va va feri de eventuale incendii.

#3 Urmeaza fatada casei

In al treilea rand, se continua cu fatada casei, unde este important sa luati in considerare aspectele estetice dar si cele practice. Tencuiala decorativa este unul din primele aspecte de care trebuie sa tineti cont. Alegeti vopsele de calitate, care sa reziste in fata precipitatiilor si a temperaturilor scazute.

Ganditi-va ca si daca vine cea mai puternica grindina, fatada casei trebuie sa reziste in fata acesteia.

#4 Montare tamplarie

Una din cele mai importante etape din finisarea casei este montarea de tamplarie atat exterioara cat si interioara. Alegeti ferestre si usi de calitate, rezistente si cu grad mare de izolatie termica si fonica, tocmai pentru spori gradul de confort din locuinta.

#5 Finisaje interioare

Pentru ca in interiorul casei veti petrece momente frumoase si aici veti intampina musafirii, este esential sa tineti cont de alegerea culorilor potrivite pentru pereti si aplicarea de finisaje speciale pentru podea.

Astfel, puteti alege parchet pentru pardoseala in functie de tipul de trafic. Daca se circula mult in anumite incaperi sau pe hol, veti avea nevoie de parchet laminat, ideal pentru trafic intens. Puteti opta pentru pachet intre 8 si 12 mm, in functie de preferinte.

Pentru incaperi precum baie, bucatarie, respectiv pentru terasele casei tale, puteti alege pardoseala ceramica precum gresie sau piatra naturala, pentru a obtine un farmec aparte.

Desigur, fiecare din aceste etape necesita un proces amplu de alegere si achizitionare materiale de constructii, respectiv aplicare, montare si zugravire. Toate acestea sunt esentiale pentru a transforma o constructie la rosu intr-un camin de vis pentru viitorii beneficiari.

Speram ca v-au fost de folos aceste sfaturi. Echipa noastra va sta la dispozitie cu servicii complete de instalatii constructii si constructii civile si industriale.

sursa foto: pexels.com