Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

curenti slabi instalatii exemple

Ce ne-am face in ziua de astazi fara curent electric? Cu siguranta am ajuns intr-un punct atat de avansat privind dependenta de electronice, incat nici nu ne putem imagina cum ar fi viata noastra fara instalatii de curenti.

Totusi, in afara instalatiilor propriu-zise pentru prize si sisteme de iluminat, orice imobil are nevoie si de instalatii de curenti slabi. Acestea trebuie proiectate si montate in mod similar cu instalatiile obisnuite, insa au un rol diferit.

Mai exact, instalatiile de curenti slabi sunt menite sa transmita curent electric cu intensitate mai mica fata de instalatiile obisnuite. Fie ca suntem sau nu constienti de acest lucru, dar aceste instalatii nu doar ca ne simplifica traiul nostru de zi cu zi, ci ne si ofera siguranta de care avem nevoie cand ne aflam intr-un imobil, fie public sau privat.

Ca sa va faceti o idee mai clara despre aceste tipuri de instalatii, le vom enumera in cele ce urmeaza.

De cate tipuri sunt instalatiile de curenti slabi?

Exista multe tipuri de astfel de instalatii, insa pentru a clarifica lucrurile noi le vom imparti in doua categorii principale:

#1 Instalatii pentru comunicare si multimedia

Din aceasta categorie fac parte urmatoarele:

  • Sisteme voce date: de distributie semnal TV, internet si telefonie fixa.
  • Sisteme de control-acces: automatizari pentru cladiri, porti sau usi de garaj, interfoane si videointerfoane.
  • Sisteme de sonorizare si adresare publica: acestea pot fi aplicatii diferite precum sonorizare ambientala, sonorizare cu scopul transmiterii de mesaje pentru locuri precum gari, aeroporturi, spatii comerciale, magazine, cinematografe sau spatii private unde se doreste comunicarea publica fata de angajati, clienti sau pasageri.

#2 Instalatii pentru siguranta

Pentru a mentine siguranta personalului din orice imobil, de la spatii publice, private sau personale, pot fi utilizate o serie de instalatiai de curenti slabi precum:

  • Sisteme de supraveghere video sau televiziune cu circuit inchis (acestea implica folosirea camerelor de supraveghere pentru captarea imaginilor stocate in componenta sistemului pentru consultare ulterioara),
  • Sisteme de avertizare in caz de efractie (alarma),
  • Sisteme de avertizare incendiu (de exemplu senzori de fum, de temperatura, sisteme manuale pentru actionarea butoanelor de alarma de incendiu etc).

Dupa cum puteti observa, este posibil ca multe dintre aceste sisteme sa faca parte deja din viata voastra de zi cu zi. In opinia noastra, la Proiect Arges, aceste sisteme trebuie proiectate in mod personalizat pentru incinta fiecarui imobil si sa fie instalate si puse in functiune de catre o echipa specializata.

Proiectantul nostru in sisteme de instalatii curenti slabi va poate ajuta indiferent de etapa de constructie in care va aflati. Este necesar doar sa ne transmiteti detaliile constructiei dumneavoastra si noi vom propune sistemele ce pot fi realizate cu instalatii de curenti slabi potrivite. Exista o multitudine de solutii si oferte pe piata, insa noi suntem aici sa va ajutam ca sa va fie mai usor sa alegeti ceea ce vi se potriveste.

Parcurgem toate etapele, de la consultanta, proiectare, configurare, montaj, instalare si punere in functiune a sistemului de instalatii curenti slabi. De aceea, nu va ramane decat sa ne contactati pentru detalii!