Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

Poate multi dintre dumneavoastra va doriti o casa, dar nu aveti posibilitatea din punct de vedere financiar sa investiti in construirea ei. E lucru stiut ca cei mai multi dintre noi nu-si permit o casa, fie sa o construiasca, fie sa o cumpere decat mult mai tarziu in viata.

Daca, totusi, tatonati terenul pentru a vedea ce presupune construirea unei case, speram ca echipa Proiect Arges sa va poata fi de folos.

Alegerea terenului

In primul rand, trebuie sa stiti unde va doriti casa. In Bucuresti, costurile unui teren sunt mult mai ridicate decat in localitatile din imprejurime. In alegerea terenului, oriunde in tara vi l-ati alege, trebuie sa luati in calcul si cat de mare va fi suprafata casei. Din acest motiv, ar fi bine sa va ganditi la o suprafata de construit dubla fata de cea a casei.

Terenul pe care il cumparati ar trebui sa aiba un certificat de urbanism deja. Acesta va va indica valoarea maxima a procentului de ocupare a terenului (POT), dar si coeficientul de utilizare a terenului (CUT) si regimul de inaltime al constructiei.

Proiectul casei

Aici intra in discutie arhitectul. El va poate pune la dispozitie un proiect deja realizat, pe care il puteti modifica in functie de ce va doriti sau poate construi unul de la zero, care sa tina cont de toate specificatiile dumneavoastra. De asemenea, el are in vedere si instalațiile sanitare, termice și electrice. Se ocupa si de obtinerea autorizatiei de constructie, dar va informa de cate material aveti nevoie pentru construirea casei.

Obtinerea avizelor

Desi acestea costa cel mai putin din punct de vedere financiar, la capitolul timp sunt poate cele mai costisitoare din cauza institutiilor la care trebuie sa mergeti si a procesului greoi in interactiunea cu functionarii. Veti avea nevoie pentru depunerea documentatiei pentru autorizatia de constructie de avizul de mediu, electricitate, gaze, precum si de avizul sanitar.

Constructia propriu-zisa

Inainte de aceasta etapa, trebuie sa stiti daca alegeti o firma specializata sau o echipa de muncitori. Se prefera o firma specializata pentru ca aceasta poate garanta pentru calitatea constructiei. Daca alegeti echipa de muncitori, trebuie sa stiti ca este obligatoriu prin lege sa aveti un diriginte de santier. O sa mai aveti nevoie si de un antreprenor, care va incheia un contract cu dirigintele de santier.

Lucrarile se desfasoara in 3 etape: (1) organizarea de santier, turnarea fundatiei si a structurii, etapa in care veti plati 30% din costuri; (2) casa la gri, care este semi-finisata in acest moment, pentru care veti mai plati 40% din totalul costurilor şi (3) casa la alb, care contine si toate finisajele unde veti plati si restul din suma negociata.

Bransamentele

Bransarea la reteaua de electricitate se va face inca din faza de santier, pentru ca mai mult ca sigur veti avea nevoie pentru utilaje. Urmeaza racordarea la apa si canalizare si, nu in ultimul rand, la reteaua de gaze, care se poate efectua si dupa receptia casei.

Dar cel mai important lucru de care sa tineti cont este pretul. Care poate creste fata de cel estimat initial de catre arhitect. Si aici mai trebuie sa luati in calcul si faptul ca locuinta dumneavoastra trebuie mobilata.