Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

  • en

Constructia unei case este un pas important in viata oricarei persoane. Atunci cand construiti o casa noua, va construiti viitorul. Calitatea unei constructii este importanta nu doar pentru ca ofera un altfel de confort familiei, ci din mult mai multe motive. Siguranta este unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand incepeti un astfel de proiect.

Pentru a obtine o constructie sigura, confortabila, frumoasa si durabila a unei case, trebuie sa analizati toate optiunile pe care piata vi le ofera. De aceea, este recomandat sa cunoasteti toate variantele pe care le aveti inainte de a incepe propriu zis constructia unei case.

Inainte de a determina modul in care veti construi casa visurilor dumneavoastra, trebuie sa stabiliti urmatoarele:

  • Care este bugetul de care dispuneti?
  • Care este durata in care va puteti incadra?
  • Care sunt actele de care aveti nevoie pentru a incepe constructia?

Intrebari frecvente despre constructia unei case

Tipul casei

Materialele de constructie si tipul casei reprezinta cele mai frecvente dileme ale viitorilor proprietari. In timp ce casele din caramida sunt cel mai frecvent construite in Romania, casele din lemn si metal castiga popularitate. Casa din caramida este cunoscuta pentru rezistenta, insa noile tehnologii folosite la constructia caselor pe structura metalica le transforma pe acestea intr-un competitor valoros. Casa din lemn este bine-cunoscuta pentru costurile mici pe care le implica si pentru potentialul mare de izolare termica.

Terenul

Pozitia si suprafata casei sunt foarte importante atunci cand vine vorba despre alegerea terenului. Trebuie sa aveti in vedere o multime de factori, printre care pretul, restrictiile si limitarile terenului, utilitatile, vecinatatea, structura geotehnica, factorii de relief etc. De asemenea, trebuie sa luati in considerare dimensiunile casei atunci cand alegeti suprafata terenului, precum si spatiul inconjurator necesar pentru activitati in aer liber.

Design-ul

Design-ul interior si exterior al unei case poate fi ales in linii mari de catre proprietari, insa de cele mai multe ori este necesar apelul la un arhitect sau designer de interior. Un profesionist detine abilitatea de a vedea lucrurile in perspectiva si de a va sfatui in cel mai bun mod. Compartimentarea, amplasarea camerei de zi, a bucatariei, a bailor, a anexelor, a elementelor speciale sunt deseori realizate corect atunci cand este implicat un designer.

Curtea si gradina

Imprejmuirea, gardul, portile, amenajarea curtii, a garajului si a spatiului verde nu reprezinta o prioritate la inceputul proiectului. Cu toate acestea, pe masura ce constructia unei case se apropie de final, acestea devin foarte importante pentru ca influenteaza aspectul intregului imobil. De aceea, este important sa iti concentrezi atentia si pe aceste detalii inca de la inceput.

Instalatiile, eficienta energetica, finisajele, sunt si ele extrem de importante in constructia unei case. Pentru a face cele mai bune alegeri care sa reflecte durabilitate, este recomandat sa colaborati cu o firma de proiectare constructii case si executie cu credibilitate. Astfel, eliminati numoroase riscuri si construiti in siguranta.