Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

cladiri asteptate 2019

Cum anul 2018 s-a incheiat, am inceput sa ne uitam deja la proiectele ce vor fi finalizate sau incepute in 2019. Multe din proiectele pe care vi le vom prezenta in acest articol s-au aflat mult timp in lucru, trecand de multe ori prin starturi false din cauza unui mediu dependent de investitii semnificative si pe termen lung, fara a mai lua in calcul si politicile schimbatoare. Mai jos sunt doar cateva cladiri asteptate 2019.

Centrul de Arte Performative Taipei/ OMA

cladiri asteptate 2019 1

Centrul de Arte Performative Taipei al companiei de arhitectura OMA a fost asteptat intens inca de cand proiectul a castigat o competitie internationala in 2009. Si devine evident de ce din design. Proiectul este un mix eclectic de geometrie simpla si intentii cat mai complexe si este simtit ca fiind foarte futuristic.

David Gianotten, partenerul OMA care se ocupa de proiect, a afirmat: „Este real?, pentru ca s-a dezvoltat atat de armonios si la o asemenea viteza incat ne-a luat pe nepregătite.” N-a fost anuntata nicio data oficiala pentru deschidere, dar vom avea ochii pe proiect si in 2019.

Vessel/ Studioul Heatherwick

cladiri asteptate 2019 2

Designerul britanic a starnit controverse in 2016 cand proiectul acesta a fost anuntat. A fost atat laudat („Turnul Eiffel al New York-ului”), cat si luat in deradere („Cel mai mare cos de gunoi al New York-ului”), dar este destinat sa domine feed-urile de pe Instagram, indiferent de opinia publicului.

Deschiderea este programata in primavara acestui an, dar cei care vor sa-l viziteze este indicat sa-l treaca pe lista de pe acum. Bilete gratuite au fost deja puse in circulatie. Cei mai norocosi, aceia care vor fi selectati, o sa fie anuntati in februarie cand au fost programati sa intre.

The Shed/ Diller Scofidio + Renfro

cladiri asteptate 3

La o aruncatura de bat de proiectul celor de la Heatherwick, se afla proiectul mai practic, dar nu mai putin futuristic al gradinilor Hudson. The Shed, o sera extensibila acoperita cu material textil langa High Line, este un alt spatiu cultural care suscita atentia. Pentru ca, evident, cele mai multe cladiri nu au posibilitatea de a se modifica. The Shed a fost gandit sa atraga atat turisti, cat si pe populatia locala. Se preconizeaza ca deschiderea va avea loc tot in primavara acestui an.

Under/ Snøhetta

cladiri asteptate 2019 4

Under este genul de proiect atribuit visatorilor sau filmelor cu James Bond. Restaurantul subacvatic (promovat de designeri ca fiind primul de acest fel in Europa) se aseamana cu un dig supradimensionat si principala caracteristica a acestuia este ca va avea pereti de ciment rezistenti la presiunea subacvatica, grosi de aproape un metru. Spatiul va avea in componenta si un loc dedicat studiului vietii marine, transformandu-l, de asemenea, in cel mai probabil in cel mai cautat laborator din lume.

cladiri asteptate 2019 5

Situat langa Lindesnes, un sat norvegian mic, cu doar 4000 de locuitori, locul acesta atat de indepartat si cu vreme aspra a fost ales din timpul conceperii. „Cea mai incitanta experienta va fi sa-l vizitezi in timpul unei furtuni”, a explicat Rune Grasdal, un arhitect de la Snøhetta pentru Forbes. „Va fi fascinant sa vezi suprafata apei in timpul valurilor mari si a ploii.”, a mai spus acesta.  

Pentru mai multe astfel de cladiri asteptate 2019, accesati acest link. Si nu uitati sa apelati la Proiect Arges pentru orice proiect ati avea in plan, mic sau mare.