Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

certificat verde

Certificatul verde este un act care atesta fapul ca energia electrica provine dintr-o sursa regenerabila.

Oamenii abordeaza aceasta metoda de electricitate pentru cladirile de birou datorita avantajelor pe care le aduce: reducerea consumului de energie si a costurilor iar pretul chiriei este mentinut la o valoare accesibila. In acest mod, proprietarii pun la dispozitia chiriasilor oferte favorabile prin intermediul carora se pot diferentia de restul intreprinderilor de acest gen.

Conform datelor oferite de Colliers International, in anul 2017 s-au acordat 39 de certificate verzi. Exista posibilitatea ca in prezent si pe viitor numarul lor sa creasca considerabil, avand in vedere beneficiile de care dispun cei care doresc sa detina acest tip de sursa electrica.

Obiectivul este ca fiecare cladire de birou sa obtina o certificare LEED sau BREEAM deoarece astfel poate fi bine pozitionata pe piata. Daca dumneavoastra sunteti interesat de o astfel de metoda  va vom prezenta pe scurt beneficiile pe care le puteti avea prin procurarea unui certificat verde.

 Care sunt beneficiile obtinerii unui certificat verde?

 • Reducerea consumului de energie
 • Reducerea costului privind plata facturii electrice
 • Energia provine din surse regenerabile
 • Cladirile care au certificat verde sunt cautate de chiriasi deoarece pot beneficia de avantajele precizate anterior

 Care sunt sursele de energie regenerabila?

 • Energia solara
 • Energia eoliana
 • Energia geotermala
 • Biomasa
 • Energia hidraulica
 • Biolichide
 • Biogaz

Romania se evidentiaza in ceea ce priveste certificatul verde deoarece abordeaza surprinzator de mult aceasta metoda. Reuseste sa depaseasca tari din Europa Centrala sau de Est, precum Ungaria si Cehia din punct de vedere al Capitalei ca procent.

In Bucuresti, 45% din birouri detin certificat verde spre deosebire de alte capitale care au doar o treime din acest procent.

De asemenea, capitala detine un total de 2,3 milioane mp., comparativ cu Praga sau Budapesta unde sunt 3,4 milioane mp. pentru fiecare. Desi este o diferenta considerabila in ceea ce priveste numarul, in Romaia 45% din total detin certificat verde iar in celelalte doua capitale doar 15% detin acest certificat. Este posibil ca la sfarsitul anului 2018 sau inceputul anului 2019 procentul sa atinga 50%.

Conform datelor Colliers International, aceasta situatie se regaseste in toata tara. Astfel ca, in Cluj-Napoca sunt 500.000 mp. certificati iar in Timisoara 445.000 mp. care detin certificat verde.

Odata cu trecerea timpului exista posibilitatea ca numarul de cladiri de birouri care detin certificat verde sa creasca deoarece acesta devine treptat o metoda benefica atat pentru mediu cat si pentru cei care o detin.

Sursa stire