Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

case care se construiesc repede

Oamenii au din ce in ce mai putin timp la dispozitie (sau rabdare) sa astepte construirea unei locuinte pentru a se muta in ea. Casele clasice, din caramida sau BCA presupun un timp de asteptare mai îndelungat (fundatia pentru care trebuie sa sapati, dupa-aia asteptati sa se usuce, ridicarea propriu-zisa a zidurilor). Din acest motiv, va propunem cateva tipuri de case care se construiesc repede.

Case modulare de tip lego

Aceste tipuri de locuinte se construiesc in fabrica in principiu. Bucatile construite in fabrici se duc pe terenul pe care va veti construi casa si se asambleaza la fata locului, intocmai ca un joc de lego. Acest tip, la fel ca si celelalte care vor fi discutate, va scuteste de tevatura unui santier.

Case din panouri prefabricate sau Case din OSB

OSB

Casele din OSB sau panouri prefabricate (numite si case americane) sunt ideale pentru dumneavoastră, daca va doriti o casa construita rapid. Placile sunt tratate pentru a fi impermeabile, ignifuge sau a tine la distanta insectele care ar putea dauna lemnului. La interior peretii sunt izolati cu vata, la exterior cu polistiren. Doua avantaje majore ale acestor tipuri de case sunt faptul ca mentine temperatura constanta in fiecare anotimp, dar si faptul ca peretii pot fi demontati usor daca va doriti „alta” casa. De asemenea, rezista mai bine cutremurelor.

Case din containere maritime

case care se construiesc repede

Acestea sunt cea mai indrazneata alegere pe care o puteti face. Transformarea unui container intr-o locuinta de vacanta, fie la munte sau la mare, nu este un lucru neobisnuit, dar acestea au inceput sa fie folosite pentru traiul zilnic. Este important sa stiti ca o locuinta din containere maritime ar trebui sa aiba inaltimea de minimum 2,55 m. Containerele aceastea sunt deja transformate de catre cei care le vand, scutindu-va astfel de cheltuieli si alte batai de cap cu finisarea, dar si cu transportul acestora.

Case pe structura metalica

case care se construiesc repede

Casele pe structura metalica sunt mai rezistente decat cele din zidarie, mai ales daca otelul este galvanizat. Cu pretul mai scazut decat o casa din caramida, acestea pot fi construite in cateva zile. Avanatajele acestui tip de casa pot fi sporite daca nu se foloseste caramida pentru ridicarea peretilor: rezista mai bine la cutremure, nu trebuie sa asteptati sa se usuce peretii pentru a putea continua constructia ei. Pentru ridicarea peretilor, cele mai indicate sunt panourile prefabricate.

Avantaje

  • Timpul de executie este scurt in comparatie cu casele traditionale;
  • Se pastreaza caldura mai bine in aceste case, daca le izolati;
  • Nu trebuie sa va bateti prea mult capul cu ideea unui santier;
  • Rezista mai bine la socuri, inclusiv cele seismice.

Dezavantaje

  • Casele din OSB au o durata de viata mai lunga decat casele din caramida;
  • Daca va doriti o casa cu un aspect exterior placut, s-ar putea sa fiti nevoit sa renuntati la acest vis, optiunile in cazul acestor case fiind limitate;
  • In cazul unei posibile vanzari, o sa obtineti un pret mai mic decat in cazul caselor din materiale traditionale;
  • Trebuie sa aveti grija la incendii (in cazul caselor din OSB) şi la rugina (in cazul containerelor si a caselor din structura metalica);
  • Peretii vor fi mai subtiri, motiv pentru care s-ar putea sa aveti nevoie si de izolatie fonica, nu doar termica.

Indiferent de ce veti alege in materie de case in care sa locuiti, este important ca inainte de a lua o decizie, sa va informati si sa stiti ce va doriti de la casa dumneavoastra.

Sursa foto: pexels.com