Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

  • en
casa verde

Protejarea mediului inconjurator devine o prioritate pentru constructori, ingineri, arhitecti si proprietari de imobile, fie ele spatii de birouri, hale industriale, apartamente sau case. Grija pentru mediu si folosirea responsabila a resurselor pentru a construi o casa verde sunt unele dintre motivele pentru care numerosi proprietari isi indreapta atentia inspre constructiile noi.

Casele ecologice, cunoscute ca si case verzi, ajung in atentia romanilor din mai multe considerente. Consumul redus de energie, eficienta energetica si termica, dar si durabilitatea si confortul, sunt principalele motive pentru care o casa verde isi merita investitia.

Pentru ca o constructie sa isi merite denumirea de casa verde, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Materialele de constructii si materialele izolatoare se afla in centrul atentiei atunci cand vine vorba despre constructia unei astfel de case. Durabilitatea materialor, sustenabilitatea casei ca si intreg si folosirea resurselor naturale in procesul de constructie sunt, de asemenea, esentiale.

Va doriti sa locuiti intr-o casa verde? Iata care sunt aspectele pe care, impreuna cu proiectantul si constructorul, trebuie sa le luati in considerare.

Ce are in plus o casa verde fata de o locuinta obisnuita?

Proiectarea inteligenta

Pentru ca o locuinta sa fie sustenabila si sa indeplineasca toate conditiile unui imobil prietenos cu mediul, este necesara gasirea unei locatii favorabile. Daca solul si vegetatia sunt favorabile, necesarul de energie va fi mult mai scazut.

In faza de proiectare si de alegere a terenului, trebuie sa se tina cont si de potentialul de iluminare naturala si de ventilatia naturala de care casa va beneficia. Astfel, va fi necesara mai putina lumina artificiala si, implicit, mai putina energie electrica. Acelasi principiu se aplica si in cazul incalzirii sau racirii imobilului.

Materiale sustenabile, pentru o eficienta energetica ridicata

materiale casa verde

Folosirea materialelor reciclate sau reciclabile este mult mai eficienta din perspectiva ecologica. In acest fel, se consuma mai putine resurse si energie, iar cantitatea deseurilor scade. In cazul in care sunt necesare modificari ulterioare ale constructiei, lucrul cu materialele reciclate sau reciclabile este mai simplu.

In contextul materialelor sustenabile, trebuie sa amintim si materialele naturale, regenerabile. Este important de stiut pentru viitorii proprietari ca materialele naturale previn patrunderea substantelor toxice, a bacteriilor si a altor contaminanti in casa.

Materiale durabile pentru o casa verde

Durabilitatea unei locuinte este foarte importanta, intrucat sanatatea mediului inconjurator depinde de ciclul de viata al constructiilor. Odata incheiat, noi constructii trebuie sa fie ridicate. Asadar, o durabilitate ridicata favorizeaza protejarea mediului.

Lemnul natural, pluta, bambusul si orice alt material provenit din natura sunt preferate in cazul constructiei de case verzi. Aceste materiale sunt rezistente, iar atunci cand nu mai sunt folosite pot fi reciclate. Daca va doriti sa folositi piatra naturala in constructia casei, sunt recomandate cele mai rezistente categorii de piatra, asa cum este granitul.

Izolare termica sustenabila

Folosirea unor materiale izolatoare de calitate este cruciala atunci cand se doreste pastrarea unei temperaturi constante in interiorul locuintei. Pierderile de caldura implica si pierderi de energie. Prin urmare, costurile cresc atunci cand materialele izolatoare sunt de proasta calitate. Cele mai eficiente materiale izolatoare provin tot din natura. Cauciucul natural, serlacul si colofoniul sunt cateva exemple de materiale organice.

Materialele reciclate sunt, de asemenea, preferate in cazul constructiilor verzi. Izolatia cu celuloza, lana de oaie, bumbac sau aerogel sunt frecvent folosite in strainatate, acolo unde casele verzi sunt deja in tendinte.

Va doriti o casa verde? Traiul sanatos, intr-un mediu inconjurator curat si sustenabil reprezinta o prioritate pentru dumneavoastra? Atunci trebuie sa mentionati elementele de mai sus in discutia cu proiectantul.