Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

casa tip container

Tiny houses sau casele tip container au devenit populare si la noi in tara in ultimii ani datorita faptului ca preturile caselor obisnuite au tot crescut. Cu acest tip de casa puteti duce o viata mai flexibila, indiferent daca aceasta ar constitui domiciliul dumneavoastra permanent sau casa de vacanta.

Daca va ganditi sa adoptati stilul de viata minimalist si sa va construiti o astfel de casuta este indicat sa tineti cont de cateva aspecte. Acestea  sunt valabile si in cazul in care proiectati sau ridicati astfel de structuri pentru clientii dumneavoastra. Noi va oferim 6 sfaturi pe care vi le recomandam sa le luati in calcul indiferent ce proiecte de casa aveti in plan.

  1. Verificati legea in vigoare in ceea ce priveste acest tip de locuinta

De regula, casele de tip container sunt concepute asfel incat sa nu necesite de constructie. Totusi, este bine sa fiti la curent cu noutatile legislative privind aceste tipuri de locuinte, inainte sa demarati proiectul. Acest lucru va va ajuta si in aspectele legate de marimea casutei pe care aveti voie sa o ridicati sau puteti afla restrictiile cu privire la materialele folosite sau locul ales.

interior casa tip container

  1. Un plan bun reprezinta o constructie de calitate

Pentru orice constructie planul acesteia este important, mai ales in acest caz, fiind vorba de casutele in care fiecare centimetru conteaza. Daca planul este unul bine pus la punct acest lucru se va vedea in senzatia de confort si spatiu pe care casuta o ofera.

O varianta de a obtine mai mult spatiu in interiorul acestui tip de case este de a utiliza usi pliabile sau pe sine. Maximizarea suprafetei alocate ferestrelor poate fi un alt mod care contribuie la efectul de spatiu deschis si luminos. Atat lumina naturala adusa in interiorul casei cat si privelistea rezultata astfel poate crea impresia ca exteriorul este practic prelungirea casutei dumneavoastra.

  1. Nu micsorati totul

O greseala usor de facut este corelatia „casa micuta” cu „totul micut”. De exemplu daca miscorati spatiul alocat baii sau marimea paturilor prea tare, riscati ca acest lucru sa afecteze calitatatea intregii suprafete de locuit.

Aceste tipuri de case incurajeaza explorarea functionalitatii mobilei. Puteti sa studiati in detaliu componenetele mobilei si astfel sa le gasiti multiple utilizari sau optati pentru mobila modulara. Arhitectura propriu-zisa a casei poate avea impact direct in maleabilitatea spatiului din interior.

mobila modulara

  1. Tineti cont de fundatie si acoperis

Este important sa tineti cont de tipul de fundatie potrivit pentru scopul noii casute pe care doriti sa o ridicati. De obicei, aceste tipuri de case se construiesc sub forma de rulote, pentru a se evita aspectele legate de autorizatii pe care trebuie sa le obtineti daca faceti si fundatie. Oricum, aceste case pot fi construite pe fundatii care ajuta la inaltarea constructiei fata de sol, evitarea derapajului.

Acoperisul este un element important in constructia caselor de tip container. Acesta trebuie ales in functie de zona de amplasament a casei. Daca zona respectiva are parte de ploi si ninsori, acoperisul va juca un rol decisiv in nivelul de siguranta al casei. De asemenea, daca doriti sa calatoriti in lume cu aceasta casuta, tineti cont de climaturile diferite de care veti avea parte pe drum.

  1. Cantariti casuta inca din faza de proiect

In functie de scopul pentru care ati ales constructia unui astfel de case, greutatea acesteia este un factor esential inca din faza de proiectare. Daca o construiti tip remorca, tineti cont de repartizarea greutatii atat pe partea din fata cat si pe cea din spate. De asemenea, greutatea trebuie calculata de la inceput si pentru a gasi varianta optima de transport a acesteia.

transport casa tip container

  1. Nu va limitati in ceea ce priveste alegerea materialelor

La constructia acestor case sunt utilizate materiale reciclabile atat pentru costurile reduse pe care acestea le au cat si datorita faptului ca acest concept sustine protejarea mediului inconjurator. Creativitatea poate fi nemarginita in reutilizarea acestor tipuri de materiale. Fiecare alegere este esentiala in amenajarea casei, de la inceput pana la ultimul centimetru din suprafata de care dispuneti.

Ati aflat importanta pe care o au ferestrele pentru aceste constructii, asadar alegerea sticlei pentru acestea poate fi o optiune buna de luat in calcul.

Tineti cont de capacitatile materialelor folosite si utilizati proprietatile acestora pentru a va asigura o izolatie de calitate a casei care va va scapa ulerior de cheltuieli importante.

Sursa articol