Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

  • en
case pe structura de lemn

Constructia unei case este un subiect abordat cu seriozitate de catre romanii care isi doresc locuinte rezistente, pe care sa le foloseasca timp de generatii. Realizarea unui proiect de casa reprezinta pentru cei mai multi dintre romani o etapa complicata, complexa si confuza, intrucat se doreste constructia de case costisitoare, pe suprafete mari.

Un proiect de casa pe structura de lemn sau metal trebuie sa fie, inainte de toate, unul care ofera viitoarei constructii functionalitate si posibilitatea de a investi sume rezonabile intr-o locuinta rezistenta.

Principalul motiv pentru care locuitorii Romaniei aleg sa isi indrepte atentia inspre proiecte de casa complicate si costisitoare este lipsa de informatie. Mai mult decat atat, exista falsa impresie ca o constructie din materiale dintre cele mai rezistente ii va proteja in caz de hazarde naturale sau dezastre.

Va doriti o casa rezistenta care sa va ofere confort garantat, dar si durabilitate si functionalitate in acelasi timp? Atunci trebuie sa stiti ca expertii va indeamna sa alegeti metode mai putin costisitoare, cu aceiasi indicatori de rezistenta.

Ce presupune o casa pe structura de lemn?

Daca va doriti un proiect casa cu structura de lemn, este important de stiut ca aceasta este una dintre cele mai usoare structuri. Avantajele unei astfel de constructii sunt numeroase:

  • Costurile de constructie sunt reduse cu pana la jumatate
  • Structura are o rezistenta foarte buna, materialele fiind rezistente la seisme
  • Durata executiei scade considerabil
  • Costurile de intretinere sunt mult mai mici
  • Ofera o eficienta energetica mult mai buna

Casele de lemn cu panouri de tip sandvis au devenit foarte populare in ultimii ani in Romania. In ciuda faptului ca exista o opinie generala conform careia o astfel de casa ar fi mult mai putin rezistenta, studiile arata contrariul. Mai mult decat atat, daca sunteti ingrijorati pentru integritatea dumneavoastra fizica, trebuie sa stiti ca o constructie de beton sau ciment este nejustificata din punct de vedere climatic in tara noastra, conform specialistilor. De asemenea, casele pe structura metalica sau de lemn au o rezistenta extrem de buna la cutremure.

De ce sa alegeti o casa pe structura metalica?

Din punct de vedere al rezistentei, casele pe structura metalica sunt preferate de catre constructori si proiectanti. Din punct de vedere fizic, metalul ofera un echilibru intre rezistenta si greutate. Mai mult decat atat, este foarte sigur, intrucat nu este inflamabil.

Principalele motive pentru care ar trebui sa alegeti un proiect de casa pe structura metalica sunt rapiditatea executiei si durabilitatea. Peretii sunt realizati din placi de OSB si polistiren tencuit, in cele mai multe cazuri. Acestia sunt ridicati dupa fixarea ramelor din structura metalica intr-o fundatie de beton. In acest proces, sunt folosite fiole chimice care ofera siguranta fixarii casei.

O astfel de casa ofera un confort termic ridicat si o rezistenta foarte ridicata la seisme. De asemenea, executia poate sa aiba loc in orice anotimp, indiferent de vreme, spre deosebire de casele din caramida, beton etc. Constructia are o durata extrem de scazuta, iar costurile sunt minime.

Atunci cand va doriti sa va construiti o casa, luati in considerare toate aceste aspecte, inainte de a trece la proiectarea unei case costisitoare, la fel de rezistente precum una pe structura de lemn sau metal.

sursa foto: pexels.com