Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

o cafenea din containere maritime

 

În ultimul articol, v-am propus 4 tipuri de case care se construiesc repede. Printre metodele propuse, erau si containerele care ajung sa fie folosite si in alte scopuri decat cele industrial-comerciale. Astazi va propunem un model de cafenea din containere maritime.

Pentru Starbucks, acest gen de proiect arhitectural nu este unul singular. Dar prin acest design al noii cafenele din Taiwan, care a fost propus de arhitectul japonez Kengo Kuma, experienta de a consuma o cafea la Starbucks este influentata pozitiv, creand o atmosfera unica.

Cafeneaua Starbucks Taiwan este prima de acest fel din zona de Pacific a Asiei. Ea a fost construita din 29 de containere albe, mutate si asezate ca intr-un joc de lego. Inauntrul celor 320  m2  ale containerelor, se formeaza spatii intime si confortabile pentru bautorii de cafea, unde se pot simti ca acasa intr-un spatiu public. In design a fost incorporat si un drive-thru pentru a facilita accesul clientilor.

o cafenea din containere maritime 1

Viziunea arhitectului Kengo Kuma urmareşte trend-ul mai general al companiei Starbucks de a folosi containerele ca materie prima pentru constructia cafenelelor sale. Peste 40 de astfel de cafenele au fost construite in ultima perioada.

o cafenea din containere maritime 4

La o prima privire, structura containerelor pare impenetrabila, dar design-ul lui Kuma foloseste o serie de lucarne si ferestre cu un singur panou care permit luminii naturale sa intre. Astfel, densitatea si intunecimea unui container comercial sunt neutralizate pentru a va putea bucura de o cafea Starbucks intr-un ambient placut.

o cafenea din containere maritime 3

Asezarea containerelor a in cazul design-ului Kuma a fost inspirata de arcadele in stil chinezesc (Dougong in chineza) si de frunzele si ramurile unui arbore de cafea. Arcadele in stil chinezesc reprezinta o structura arhitecturala de grinzi stivuite foarte organizata, in timp ce arborele de cafea inseamna ordinea naturala a frunzelor organice.

o cafenea din containere maritime 2

Utilizarea containerelor comerciale a devenit un trend arhitectural, folosite în mod normal ca statement pentru a evidentia importanta reducerii si a refolosirii deşeurilor industriale si a materialelor folosite. Nici acest proiect nu este diferit. Ca parte a angajamentului reinnoit al companiei Starbucks fata de construirea durabila, design-urile ce incorporeaza containerele industriale pot fi construite in locuri unde o cladire traditionala nu poate fi ridicata din cauza limitarilor de spatiu sau ale terenului.

Daca v-a inspirat acest proiect pe care vi l-am propus astazi, ne puteti contacta ca sa ne spuneti ce idei de proiecte aveti, iar noi o sa va ajutam sa le puneti in aplicare.

Sursa articol si poze:https://www.archdaily.com/903357/kengo-kuma-creates-starbucks-store-in-taiwan-from-29-shipping-containers

Copyright imagini: Starbucks.com

Arhitect proiect: Kengo Kuma