Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

beton slefuit

Betonul e nelipsit din domeniul constructiilor. Fie ca este vorba de fundatie, pereti sau alte elemente din jurul casei sau dinauntru, betonul este peste tot si mai ales ca material de constructie de baza, foarte la indemana.

Din acest motiv, dar si daca va place stilul minimalist cu o nota industriala, puteti sa va ganditi sa folositi betonul si ca material pentru o podea (dar nu numai) din casa dumneavoastra. Acest beton este betonul slefuit.

Ce este betonul slefuit?

beton slefuit 2

Dupa cum spune si numele, este o podea din beton slefuit. Fie ca este vorba de o podea deja existenta sau una facuta de la zero, puteti alege sa slefuiti betonul, pentru a nu mai investiti alti bani in design interior.

Acesta va ofera o multitudine de posibilitati de amenajare. Puteti sa folositi vopsea sau colorant pentru a da un aspect aparte podelei dumneavoastra. Puteti sa inserati granule, bucati de marmura, sticla. Trebuie doar sa stiti ce vreti in materie de design pentru casa dumneavoastra.

Betonul slefuit in cazul suprafetelor existente

beton slefuit 3

Daca deja aveti suprafata si vreti sa ii dati un alt aer, cei specializati in astfel de servicii pot folosi colorant sau vopsea. Aspectul final va fi unul marmorat pentru ca unele regiuni vor absorbi mai bine culoarea, iar altele nu. Datorita acestei caracteristici, puteti folosi mai multe culori pentru un aspect care sa iasa in evidenta.

De asemenea, in acest caz puteti folosi si betonul taiat pentru a crea modele geometrice sau alt fel de modele. La imbinari va fi folosit un material care va slefui marginile sarite, dar si care va tine la distanta praful si posibilele resturi de beton sarit si care se va mula dupa miscarile pe care le va suferi betonul.

Betonul slefuit in cazul suprafetelor noi

beton slefuit 4

Daca aveti de-a face cu o suprafata nou turnata, cel mai important este sa-i oferiti timp sa se usuce pentru a putea fi ulterior slefuita. Dumneavoastra, impreuna cu arhitectul, alegeti inca din stadiul de constructie al cladirii cum va arata podeaua (sau alte suprafete), asa ca doar imaginatia si specificatiile tehnice sunt limitarile dumneavoastra.

In acest caz, culoarea poate fi adaugata in doua feluri: fie adugati culoare cat sa se creeze o culoare uniforma in procesul de formare al betonului, fie adaugati culoare la final, in timpul procesului de slefuire, ceea ce permite o mai mare libertate in alegerea modelului.

Avantajele folosirii betonului slefuit

  • Durata de viata este cat cea a cladirii in care alegeti o astfel de suprafata. Daca procesul de finisare a fost bine facut, nici macar nu va trebui sa reveniti pentru retusuri;
  • Luciul se va pastra pentru toata viata + datorita faptului ca reflecta, poate conferi mai multa lumina unei incaperi care poate nu are indeajuns de multa lumina naturala;
  • Nu veti aluneca pe astfel de suprafete, cu toate ca sunt lucioase, facandu-le excelente pentru incaperi in care este umezeala sau vin in contact cu apa;
  • Betonul slefuit este foarte rezistent la socuri;
  • Tratat cum trebuie, in betonul slefuit nu vi se va forma mucegai;
  • Datorita diversitatii, betonul slefuit poate fi folosit atat in zone rezidentiale, cat si in hale industriale.

beton slefuit 1

Dezavantajele folosirii betonului slefuit

  • Trebuie sa aveti grija atat cu copiii, cat si cu adultii pe aceasta suprafata din cauza duritatii acesteia. Daca se cade pe ea, va puteti rani;
  • Daca sunteti frigurosi, puteti sa puneti incalzire in pardoseala, avand in vedere ca betonul nu tine cald.

Speram ca v-am convins sa incercati betonul slefuit si nu uitati sa ne contactati pentru orice tip de proiect ati avea.

Sursa foto poate fi gasita aici.