Doresti sa discutam la telefon?
Închide

VREI O ESTIMARE GRATUITA PENTRU PROIECTUL TAU?
OBTINE O COTATIE ACUM »

SUNA-NE ACUM:
0723 601 602

amenajare gradina feng shui

Primavara este aproape aici si, ca in fiecare an, gradinile au nevoie de atentia noastra. V-ati gandit sa oferiti gradinii, de data aceasta, o transformare care sa va transforme propriul spatiu verde intr-un sanctuar spiritual? Poate va pare ca este prea mult spus „sanctuar”. Insa, acesta este efectul pe care il obtineti daca urmati aceste sfaturi de amenajare gradina in stil feng shui.

De ce sa va amenajati gradina in stil feng shui

Vechea arta orientala, feng shui, are la baza un principiu simplu: aranjarea elementelor din mediul nostru care ne va aduce noroc, prosperitate si sanatate.

Conform chinezilor, amenajarea gradinii in stil feng shui poate aduce un flux benefic al „Chi-ului” (fortele de energie) care au capacitatea de a influenta starile sufletesti si cele materiale. Practic, energiile vor fi in echilibru prin intermediul aranjarii elementelor conform principiilor feng shui, fapt ce se va reflecta si in viata voastra.

gradina in stil feng shui

Folosirea elementelor feng shui, aranjarea culorii si plasarea fiecarui obiect sau planta joaca un rol important in echilibrul si armonia pe care doriti sa o creati. Zonele curbate si aleile, paturile de flori crescute si diferite tipuri de piatra va creste fluxul de energie pozitiva din gradina si, implicit, viata dumneavoastra.

Elementele unei gradini in stil feng shui

La fel ca in design-ul casei, aceleasi principii de amenajare feng shui se aplica si in gradina. Este recomandat ca, la inceput, sa creati un plan de amenajare a gradinii, pe hartie. Desenati harta gradinii si impartiti-o in noua zone, fiecare corespunzatoare unui univers din arta feng shui:

  • 1) Universul carierei: flori albastre, si apa;
  • 2) Universul relatiilor: sculpturi, flori roz si pamant;
  • 3) Universul batranilor: verdeata si lemn;
  • 4) Universul bogatiei: lac sau fantana, plante verzi, banca de lemn;
  • 5) Universul sanatatii: gazon, pamant;
  • 6) Universul prietenilor: flori argintii sau aurii, sculptura din metal;
  • 7) Universul creativitatii: flori albe sau aurii, loc de joaca pentru copii, metal;
  • 8) Universul intelepciunii: pietre, mobilier de gradina, pamant;
  • 9) Universul popularitatii: flori rosii, lumini de gradina, foc.

Asa cum ati putut observa, in feng shui exista 5 elemente de baza: apa, pamant, lemn, metal si foc. Ele mentin armonia in jurul nostru si ne pot influenta viata. Prin urmare, designul gradinii feng shui presupune ca aceste cinci elemente sa respecte zona potrivita fiecarui element.

gradina in stil feng shui

O gradina amenajata in stil feng shui trebuie impartita in cele 9 zone de mai sus. Harta gradinii incepe de la poarta, care se afla in partea de nord, iar in functie de ea, se aliniaza celelalte zone. In centrul hartii se afla cea mai importanta zona, numita Tai Chi (sursa energiei si a vietii), care este inconjurata de celelalte 8 zone. Zona nord-estica a gradinii este legata de energia dezvoltarii personale si de auto-cultivare, iar elementul feng shui necesar în acest domeniu este Pamantul. Aceasta ar putea fi zona excelenta a unei gradini contemporane Zen cu elemente frumoase din piatra (elementul feng shui al Pamantului).

Stilul Feng Shui foloseste culorile în functie de teoria celor cinci elemente, alegand culori care pun accentul pe energii specifice. Un exemplu este energia focului cu florile rosii sau purpurii, iar energia Pamantului se potriveste cu guloarea galben deschis.

Amenajarea gradinii in stil feng shui este un proces ce o sa va aduca satisfactie, pentru ca natura si culorile ce va inconjoara pot darui placerea si linistea dorita. Cu cat gradina va este mai plina de energie pozitiva, cu atat se va reflecta mai multa bucurie in sufletul si casa dumneavoastra.

Pentru a va bucura de aceasta arta in gradina si spatiul dumneavoastra, apelati la un specialist in amenajari exterioare!

sursa foto: pixabay.com, flickr.com